Actualitate

Vizită la înalt nivel

100_1961Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmermi Montan Sinaia a primit, recent, vizita consilierului Inspectorului General al Jandarmeriei Române din partea Jandarmeriei Naţionale Franceze, maiorul Etienne Peltier.

Cu această ocazie, a fost înmânată diploma de absolvire a cursului efectuat de maior Muntean Liviu, profesor în cadrul Compartimentului catedră – pregătire montană, în luna octombrie 2012 la Centrul Montan din Chamonix al Jandarmeriei Naţionale Franceze. Cursul “Comanda operaţiunilor de investigaţii şi salvare montană”, la care acesta a participat alături de alţi şase jandarmi din Brazilia, Oman şi Grecia, a avut drept scop dezvoltarea tehnicilor folosite în comandamente (state majore) pentru dispunerea unităţilor de salvare în mediul montan în timpul evenimentelor de mare amploare: catastrofe aeriene, avalanşe, alunecări de teren muntos. Pregătirea a constat în formarea şi dezvoltarea competenţelor de analiză şi conducere a unor operaţiuni complexe de căutare, salvare şi evacuare desfăşurate în mediul montan, de gestionare a unor evenimente care produc situaţii de criză. S-a urmărit prin acest curs şi dezvoltarea abilităţilor de cooperare cu alte instituţii ce au competenţe în zona în care s-a produs un eveniment major, cu impact sensibil în societate şi mass-media, respectiv victime cu vârstă mică, număr mare de victime, distrugeri materiale importante, cetăţeni ai altor state, cetăţeni cu statut diplomatic.
Cu prilejul vizitei maiorului Etienne Peltier, în conformitate cu Convenţia generală din 2008 între Jandarmeria Română şi Jandarmeria Naţională Franceză, au fost primite ca donaţie, materiale montane necesare pentru cursurile de alpinism care se efectuează la Centrul Montan Sinaia.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co