Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Jandarmii au făcut curăţenie

100_2071Ca în fiecare an, Primăria Sinaia iniţiază campania de curăţenie la nivel local „Verde crud”, ajunsă acum la ediţia a IX-a. În cadrul acesteia, jandarmii Centrului Montan Sinaia participă prin ecologizarea zonelor mai greu accesibile şi a celor împădurite.

Anul acesta, cu prilejul Zilei Pădurii instituită la nivel mondial începând cu anul 1872, jandarmii montani au curăţat de gunoaie drumul ce duce spre Cota 1400 şi pădurea din jur, colectând peste 50 de saci de gunoi menajer, sanitare, electrice şi electronice.
Jandarmii montani, doresc prin această acţiune, să-i conştientizeze pe cei care aruncă gunoiul în zone care nu sunt special amenajate, că pentru a avea un mediu sănătos depinde în primul rând de noi.
Prin „Declaraţia de la Paris”, ocazionată de cel de-al X-lea Congres Forestier Mondial din 1991, s-a conturat conceptul de dezvoltare durabilă a pădurilor, deosebit de important în demersul specialiştilor din diverse domenii (silvicultori, ecologi, sociologi, economişti etc.) de a contracara efectele negative ale presiunii antropice asupra pădurilor. Acest concept de dezvoltare durabilă a pădurilor urmăreşte, în principal, găsirea unor metode corecte de gestionare a pădurilor şi evitarea interdicţiilor radicale care nu ar conduce decât la accentuarea presiunilor populaţiilor umane asupra pădurilor. Deşeurile propriu-zise, constituie una din problemele dificile ale lumii moderne şi nu este de mirare că ele intervin şi în consideraţiile noastre privind peisajul. În primul rând sunt deşeurile oraşelor şi comunelor care ar trebui depuse în locuri special amenajate. Nu de puţine ori însă, gunoaiele ajung în albia râurilor sau în apropierea lor poluând puternic apa şi împrejurimile acestora. Aşa se face că unele albii sunt pline de pungi de plastic, resturi de încălţăminte, cutii de conserve şi alte deşeuri metalice, acestea fiind lucrurile cele mai persistente.
Mediul este prezent în toate momentele vieţii noastre, este tot ceea ce ne înconjoară, natural şi artificial, şi depinde de noi de a ni-l face mai favorabil vieţii noastre. Iată deci, necesitatea de a menţine şi a îngriji toţi factorii de mediu, efort din ce în ce mai mare într-o lume unde ce este numit civilizaţie tinde să-i deterioreze.
„Este timpul să conştientizăm că fiecare cetăţean al planetei are o contribuţie vitală în menţinerea unui mediu curat. Gândeşte la faptul că atunci când arunci în natură un obiect care nu este biodegradabil, poluezi aerul pe care îl respiri tu şi copilul tău! Gândeşte pentru tine şi viitorul tău! Să fim împreună o forţă pentru viitorul nostru!”, este apelul formulat de jandarmii Centrului Montan Sinaia, într-un comunicat de presă.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co