Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Autoritatile, in vizita la prahovenii nascuti acum 100 de ani

Ministerul Afacerilor Interne desfășoară în această perioadă Campania ”O viață cât un Centenar” prin intermediul căreia persoanele care sunt născute în 1918, anul Marii Uniri, sunt felicitate așa cum se cuvine.

Astfel, prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, inspectorul șef al ISU Prahova, Mihai Drăgan, precum și purtătorii de cuvânt ai IPJ Prahova, ISU Prahova, IJJ Prahova și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” au mers, ieri, în localitățile Boldești Scăeni, Posești și Surani pentru a-i felicita pe ”centenari”.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Prahova, doamna Smaranda din Boldești Scăeni va împlini luna viitoare 100 de ani, i-a primit ieri pe reprezentanții autorităților, alături de familia sa numeroasă și frumoasă, de fiice, nepoți și strănepoți. Și nu oricum, ci îmbrăcată într-un superb costum național, vechi de 200 de ani, pe care îl are de la bunica sa. Chiar dacă este nevăzătoare de 20 de ani, doamna Smaranda s-a bucurat de vizită și de cadourile primite din partea vizitatorilor: un drapel, o scrisoare de felicitare de la ministrul Carmen Dan, un tort și un coș cu bunătăți.

Domnul Aurelian din Posești a împlinit în ianuarie venerabila vârstă dar are memoria unui tânăr. El le-a povestit oaspeților despre învățătoarea din clasa I, dar și despre cum a luptat pe front în cel de-al doilea război mondial. A ajuns până la Odessa, unde a fost împușcat în picior și lăsat la vatră. Este veteran de război, dar și unul dintre gospodarii satului. Chiar și acum trebăluiește prin curte, iar la sfârșit de săptămână își așteaptă cu drag rudele. Soția i-a murit în urmă cu 9 ani și chiar dacă locuiește singur, nu se plânge de
greutățile vieții.

Doamna Constanța, din Surani, a fost găsită acasă, alături de familie. În februarie, ea a împlinit 100 de ani și se poate laudă cu o viață plină. A născut nouă copii, dintre care șapte sunt în viață și are mulți nepoți și strănepoți. Se trage dintr-o familie în care mai există persoane longevive, iar rudele spun că de câțiva ani mănâncă foarte sănătos și asta o ajută să se simtă bine și să se țină departe de afecțiuni medicale.

Astăzi, autoritățile își propun să ajungă la alte două persoane care anul acesta împlinesc 100 de ani, doi prahoveni din Sinaia și Bușteni.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co