Actualitate

În sprijinul producătorilor agricoli

caravana-agricola-breazaCaravana de informare privind accesul la fondurile europene de dezvoltare rurală a ajuns şi în oraşul Breaza.

Acţiunea face parte din Programul Naţional de Dezvolatre Rurală şi are ca scop creşterea interesului pentru agricultori şi fermieri faţă de finanţările nerambursabile şi schemele de plăţi directe. „Sunt măsuri care sunt binevenite pentru a ajunge la fermier. Unul din aspecte iar un alt aspect a fost de a ne întâlni cu fermierii şi de a ni se aduce la cunoştinţă problemele multiple pe care le întâmpină privind partea de fond funciar, partea de exploatare a izlazurilor comunale şi am încercat, acolo unde s-a putut, să rezolvăm problemele pe loc”, a declarat Nicolae Mitrea, şef seviciu în cadrul DADR Prahova.

Reacţii pozitive
Atât cei din administraţia locală, cât şi fermierii şi agricultorii prezenţi la întâlnire s-au declarat mulţumiţi de acest proiect.
“Este organizat  de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, se numeşte Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi la nivelul oraşului Breaza noi încercăm să ajutăm cât se poate de mult agricultorii şi fermierii prin punerea la dispoziţie de terenuri, anumite facilităţi…”, a declarat primarul oraşului Breaza, Răzvan Bălăşescu.
„Această acţiune face parte dintr-un şir mai larg de acţiuni ale administratie locale. Scopul este de a-i organiza pe fermieri, de a-i îndruma, de a-i determina să se asocieze. Este activitatea noastră prioritară”, a explicat consilierul local Gheorghe Barna. „Întâlnirea a fost benefică pentru toţi crescătorii care sunt în oraş”, a apreciat fermierul Ştefan Gheorghe.
Facilităţi
Primarul Răzvan Bălăşescu pune mare accent pe tot ceea ce înseamnă producător 100% românesc şi a venit în întâmpinarea celor din branşă cu diverse soluţii.
„Cei care sunt producători au şi anumite facilităţi de vânzare a produselor. În săptămâna 26 aprilie – 4 mai avem organizat un târg de Florii şi de Paşte, unde producătorii din Breaza au nişte reduceri de taxe şi pe această cale îi rog să participe cât mai mulţi la acest târg”, a spus Răzvan Bălăşescu.
În cadrul întâlnirii, consilierul local Gheorghe Barna a făcut o propunere celor de la Apia şi Direcţia Agricolă Prahova. Conform cerinţei consilierului fiecare persoană din administraţia locală care se ocupă de problemele agriculturii ar trebui să facă cursuri de specialitate pe zone, având în vedere că toate cele 104 localităţi rurale diferă între ele şi consilierii ar trebui să fie primii care să cunoască problemele.
Caravana de informare privind accesul la fondurile europene de dezvoltare rurală va trece prin toate comunele din ţară până în luna noiembrie.
Prezentarea proiectului cuprinde trei axe: „Îmbunătăţirea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier”, „Îmbunătăţirea mediului şi a spaţiului rural” şi „Calitatea vieţii în mediul rural şi diversificarea economiei rurale”.  Elena TOMA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co