Actualitate

Astazi este ziua informarii preventive

Astăzi, 13 noiembrie, cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează și desfășoară o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Pentru a marca acest eveniment, astăzi, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” efectuează activităţi instructiv – educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

Cu această ocazie, ISU declară ziua de astăzi drept „Ziua porţilor deschise” (între orele 11:00-13:00) la toate subunităţile de intervenţie, vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

Totodată, la sediul inspectoratului din strada Rudului, nr. 96 din municipiul Ploiești, personalul inspectoratului desfăşoară activităţi de informare preventivă şi pregătire a preşcolarilor şi elevilor, acțiuni în cadrul cărora sunt prezentate şi materialele aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co