Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vin deciziile cu greutate la Spitalul Câmpina

La unităţile medicale preluate în administrare de municipalitatea câmpineană a venit vremea deciziilor importante. Deja s-a sistat plata în contractul păgubos cu firma Romgermed.

Spitalul Municipal Câmpina şi Spitalul de Neuropsihiatrie „Voila” sunt acum administrate de… câmpineni. O decizie a Guvernului care nu a fost pe placul Consiliului Local, dar care nu a avut ce face şi a respectat ordinul. Dacă la „Voila” lucrurile merg bine, la spitalul din centrul municipiului situaţia este dezastruoasă. Aşa că, pe lângă cei doi consilieri numiţi în Consiliul de Administraţie al instituţiei medicale, primarul a mai numit pe cineva, care poate face puţină ordine, din punct de vedere financiar, respectiv pe directorul Direcţiei Economice Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu. „Partea financiară să zicem că se va rezolva. Încet-încet, spitalul începe să-şi revină, spun asta ca o constatare pe o perioadă de şase luni, în sensul că nu mai înregistrează pierderi. Asta datorită opririi robinetelor prin care se scurgeau veniturile spitalului. S-au sistat anumite plăţi către unii dintre furnizorii de servicii şi materiale, care erau total dezavantajoase spitalului. Plăţile către renumita firmă Romgermed au fost sistate”, a declarat Gheorghe Ecaterinescu.

Organigrama stufoasă
Vor fi luate măsuri în ceea ce priveşte contractele deja existente, contracte care nu aduc decât prejudicii spitalului. Însă, se va ajunge şi la momentul în care trebuie restrânsă organigrama unităţii spitaliceşti, care este destul de încărcată. „Am purces la o primă discuţie, referitoare la acest normativ de personal. Noi am stabilit în linii mari cam ce vrem să facem, dar aşteptăm plenul Consiliului de Administraţie pentru a putea lua nişte decizii. Ce este drept, normele care sunt impuse sunt drastice. Va trebui şi noi să ne adaptăm la ele. Aceste norme vor conduce la o rentabilizare a spitalului. Oricum, pe partea administrativă vor apărea reducerile”, a declarat directorul Direcţiei Economice Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu.
Va trebui să fie luate decizii grele, dar pe care cei doi consilieri şi reprezentantul primarului trebuie să le impună în Consiliul de Administraţie al spitalului.
Dar, în acelaşi timp, trebuie să nu se uite că actul medical este cel mai important şi că trebuie să devină din ce în ce mai bun.
Cu costuri cât mai mici! R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co