Actualitate

A câştigat procesul cu autorităţile

O câmpineancă a fost reangajată după ce a câştigat în instanţă o acţiune îndreptată împotriva unei decizii a Primăriei Câmpina.

Iuliana Paraschiv a lucrat ca inginer horticultor la Atelierul de Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Câmpina, până la 1 mai 2010, când a fost concediată. Considerând motivele nejustificate, a acţionat imediat în judecată instituţia Primăriei Câmpina.
Concedierea s-a făcut în baza unei dispoziţii semnată de primarul Horia Tiseanu, pentru abateri disciplinare repetate şi conduită generală necorespunzătoare, ţinându-se cont de două referate, de Codul muncii şi de legislaţia specifică în domeniu, privind conduita personalului în instituţiile publice. În iunie 2011, Tribunalul Prahova, prin sentinţa civilă nr. 1162, cu drept de recurs, o repune în drepturi pe Iuliana Paraschiv. Primăria pierde recursul de care s-a prevalat, astfel că în noiembrie 2011, Curtea de Apel Ploieşti dă curs sentinţei iniţiale, Iuliana Paraschiv revenind la serviciu, din decembrie anul trecut.

Are de luat…
În această cauză, instanţa a ţinut cont de dispoziţiile articolului 268 din Codul Muncii, în ceea ce priveşte obligativitatea descrierii faptelor pretinse a fi fost săvârşite de către Iuliana Paraschiv, admiţând în parte contestaţia acesteia şi anulând dispoziţia de concediere dată de către primar. Totodată, instanţa a dispus, în baza articolelor 76-78 din Codul Muncii, reintegrarea Iulianei Paraschiv pe postul deţinut anterior, autorităţile fiind obligate să-i plătească drepturile salariale cuvenite indexate, majorate şi reactualizate, cât şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data desfacerii contractului de muncă şi până la data reintegrării. În iulie 2010, Iuliana Paraschiv a descris într-un interviu acordat săptămânalului Valea Prahovei (aflat pe site-ul ziarului), povestea care a dus la concedierea sa. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co