Actualitate

Pregătire a jandarmilor montani

La Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montani „Regele Carol I” din Sinaia, se desfăşoară, în această perioadă, cursurile de pregătire a instructorilor de schi.

Este prima acţiune de acest fel din anul 2012, iar alături de jandarmii montani din România, participă şi patru ofiţeri din Turcia.
Participanţii vor învăţa de la instructorii montani ai Centrului Jandarmeriei Române din Sinaia cum pot deveni foarte buni instructori de schi. În cadrul cursurilor, aceştia primesc lecţii de metodica organizării şi desfăşurării şedinţelor de învăţare şi antrenament la schi alpin, predarea schiului la diverse stadii de nivel tehnic, dar şi însuşirea şi aplicarea cunoştinţelor referitoare la regulile şi măsurile de siguranţă pentru prevenirea, evitarea şi reducerea riscurilor accidentelor la schi. În aceeaşi perioadă se desfăşoară şi etapa de iarnă a cursului de specialitate în schi şi alpinism, nivelul 2, la care participă jandarmi din secţiile şi posturile montane ale Jandarmeriei Române.
Jandarmii schiori învaţă tehnicile de alunecare şi deplasare pe schiuri pe distanţe mari, la temperaturi scăzute, în orice condiţii de teren, cu sau fără materialele din dotare, cooperarea în echipă, orientarea în teren muntos cu ajutorul hărţii, busolei sau GPS-ului, dar şi tehnicile de acordare a primului ajutor pe munte şi pe pârtii în caz de accident. După absolvirea acestui curs, jandarmii montani trebuie să stăpânească foarte bine, atât teoretic, cât şi practic, procedeele specifice schiului alpin şi de tură. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co