Sanatate

Spitalul Câmpina îşi reglează conturile…

spital-campinaOnorariul avocaţilor care apără interesele Spitalului Municipal (SM) Câmpina a fost micşorat. Totodată, instituţia a reputat un nou succes în instanţă.

Consiliul de Administraţie al SM Câmpina s-a întrunit,  săptămâna trecută, la şedinţă participând şi avocaţii care reprezintă unitatea medicală în procesul cu clinica bucureşteană Romgermed. Managerul interimar, Călin Tiu, a dorit ca astfel să fie puse la punct noile căi de colaborare cu firma de avocaţi „Georgescu şi Asociaţii”. „Începând de acum, contractul nou va prevedea contracte defalcate şi individualizate pentru fiecare proces în parte, pentru că în această cauză sunt mai multe procese concomitent pe rol şi un control financiar mai exact se poate face numai pe contracte individuale. Dânşii, până în acest moment, au lucrat pe contracte globale. Asta a fost singurul punct care a produs discuţii”, a declarat managerul interimar al SM Câmpina, dr. Călin Tiu.
În urma şedinţei, firma de avocaţi care reprezintă Spitalul Municipal Câmpina nu va mai primi suma de 100 de milioane de lei vechi lunar. „Am negociat şi această tranşă lunară am redus-o la 80 de milioane, înţelegând că există cheltuieli curente destul de multe şi pentru dânşii şi, de aemenea, cheltuieli de formularistică şi de reprezentare în instanţă. Urmează să beneficieze de un onorariu de succes – asta am introdus acum- pe fiecare proces câştigat”, a explicat dr. Călin Tiu.

Procesele merg bine
Săptămâna trecută s-a mai bifat un succes în faţa clinicii Romgermed. Aceasta formulase o ordonanţă şi o cerere de suspendare a executării silite, în urma câştigării procesului de către SM Câmpina, pe 26 noiembrie 2012. „Li s-a admis ordonanţa, în schimb, astăzi, pe fondul suspendării, s-a respins cererea de suspendare, asta însemnând faptul că atunci când se redactează hotărârea noi vom putea să începem procedura de executare silită pentru această sumă pe care am câştigat-o în instanţă. Deja ei au declarat apel la această sentinţă, vor face, probabil, şi alte demersuri ca să oprească această executare. Noi vom merge cu Codul de Procedură Civilă după noi şi sperăm să câştigăm în continuare”, a declarat avocatul Raluca Ifrim.
„Unul dintre procesele cu firma Romgermed are ca obiect recuperarea cheltuielile salariale cu personalul din laboratorul Spitalului Câmpina. Prin contractul din 2008, firma se obliga să preia salariile acestui personal, dar nu s-au ţinut de contract şi au fost revendicaţi aceşti bani”, a spus managerul interimar al SM Câmpina, dr. Călin Tiu.
Firma de avocatură „Georgescu şi Asociaţii” se pregăteşte acum pentru noi procese cu clinica bucureşteană Romgermed. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co