Sanatate

Medicul Călin Tiu aduce o bilă albă României

DSC_0201Doctorul câmpinean Călin Tiu a fost invitat în perioada 13–16 februarie în Orlando, Florida, pentru a participa la Summitul Euro-American de chirurgie minim invazivă organizat de Society for Endoscopic Surgeons.

„În fiecare februarie, din doi în doi ani, Societatea de Chirurgie Laparoscopică Americană organizează un summit care este, de fapt, un congres internaţional. Anul acesta au participat 62 de naţiuni din întreaga lume”, a explicat medicul chirurg Călin Tiu.
Summitul Euro-American de chirurgie minim invazivă adună medici renumiţi din Europa şi America. „Este un congres interdisciplinar la care sunt aşteptaţi atât chirurgi generalişti cât şi chirurgi din alte specialităţi; sunt foarte mulţi participanţi din zona de ginecologie, sunt chirurgi urologi… Din 2005 fac parte din comitetul de organizare al acestei manifestări în fiecare an şi am, în acest fel, relaţii calde şi constructive cu colegii din acest mare grup”, a declarat Călin Tiu.

DSC_0194Medicina de viitor
Scopul acestui congres este de a discuta şi a prezenta metode inovative în ceea ce priveşte chirurgia şi de a susţine ceea ce înseamnă nou şi bun în această ramură. „Se prezintă aşteptări ale unor grupuri mari de cercetare privind posibile viitoare tehnici tehnologice care să se adapteze în medicină. De exemplu, de data aceasta, un profesor din Seattle, mare inventator în robotica medicală – prezent în 2009 la Sinaia la un congres organizat de noi, atunci, ne-a vorbit despre aplicaţiile plasmei în medicină”, a spus medicul Călin Tiu, care a avut onoarea de a deschide evenimentul, cu prezentarea unui eseu despre cultura românească.
Tot în cadrul congresului, „a doua lucrare s-a referit exact la ultrasunetele de înaltă frecvenţă, ablaţie tumorală, rezultate ale unui studiu european în care sunt implicat… Lucrarea, de asemenea, a fost privită cu interes pentru că acest studiu îşi propune să adopte teritorii noi pentru aplicaţii care deja se fac”, a declarat Călin Tiu.

O experienţă continuă
Puţini oameni ştiu că doctorul chirurg câmpinean, care actualmente ocupă şi funcţia de manager interimar al Spitalul Municipal din localitate, este unul dintre medicii care participă frecvent la diferite congrese, prezentări sau studii de specialitate. Dovadă stau multele ecusoane pe care acesta le ţine la loc de cinste în biroul său. „Aceste ecusoane reprezintă o parte din ecusoanele acumulate în ultimii câţiva ani. Acest concentrat de memorie îmi ajută foarte mult tonusul atunci când abordez noi teme sau când sunt solicitat în alte programe noi care, întotdeauna, te sperie prin caracterul de noutate sau dificultate. Dar există aceste amintiri active care îmi spun că se poate şi că trebuie doar curaj şi muncă”, a mărturisit Călin Tiu.
Congres în România
În anul 2015, în luna iunie, la Palatul Parlamentului, România va găzdui congresul European Association for Endoscopic Surgery, ocazie cu care medicul Călin Tiu şi-a invitat colegii din celelalte ţări să viziteze patria noastră: „Am reuşit, la solicitarea colegilor din Bucureşti şi din ţară, să declanşez interesul asociaţiei pentru un congres în România. De ce trebuia să avem o asemenea susţinere? Acest congres este unul de o înaltă calitate, cu chirurgi din toată lumea, un congres monstruos de mare, cu 5-6.000 de oameni, şi el s-a desfăşurat prin excelenţă în ţările din Vestul Europei”.
Prezenţa medicului câmpinean Călin Tiu la Summitul Euro-American de chirurgie minim invazivă organizat de Society for Endoscopic Surgeons, este o dovadă a faptului că sistemului medical românesc are şi cu ce se mândri. Elena TOMA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co