Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Disputa fondurilor din Sănătate

În urma declaraţiei făcute de Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, conform căreia de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a unităţilor spitaliceşti private, cetăţenii s-au împărţit în două tabere.

Unii dintre câmpineni, de exemplu, susţin decizia ministrului Sănătăţii, alţi o critică vehement. “Consider că şi clinicile particulare au dreptul să trăiască. Nicolăescu ştie meserie, s-a consultat cu Arafat şi are şi acordul lui Ponta, deci se pare că aşa trebuie”, a declarat un câmpinean. “Am o părere foarte, foarte proastă pentru că sunt într-o situaţie cam aiurea în momentul de faţă şi toată lumea ar trebui să beneficieze de ajutor, de fonduri din partea statului”, şi-a exprimat opinia un altul.
Decizia luată de Ministrul Sănătăţii este una surprinzătoare şi pentru cadrele medicale. “Domnul ministru Nicolăescu a dat legea în urmă cu mulţi ani şi această lege este în continuare în vigoare. Şi când a formulat acea lege şi în perioada în care a fost ministru în primul mandat, clinicile private chiar au fost încurajate să facă contracte de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate, încât declaraţia aceasta a dânsului este extrem de surprinzătoare”, a declarat dr. Călin Tiu, directorul unei clinici private din Prahova.

Problema legalităţii
Mai mult, spun cadrele medicale, această decizie nu are un temei legal. “Din altă perspectivă ea nu are un temei legal pentru că nu s-a schimbat legea şi aceste spitale private îndeplinesc toate condiţiile cerute de sistem pentru a putea derula bani din fondurile de asigurări, care sunt altceva decât bani de la bugetul Ministerului Sănătăţii, care se adresează programelor de sănătate, HIV, TBC, prevenţie… Pe când pentru decontul serviciilor de sănătate intervin banii caselor de asigurări”, a spus dr. Călin Tiu.
Ministrul Eugen Nicolăescu este de părere că oricine îşi dezvoltă o afacere privată trebuie să o facă prin forţe proprii. Elena TOMA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co