Sanatate

Adăpost social la Câmpina

La începutul lunii februarie, Primăria Municipiului Câmpina va inaugura un adăpost social în cartierul Voila.

Proiectul amenajării acestuia este pe ultima sută de metrii. “Este vorba despre Centrul pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost amenajat ca un centru de primire într-o clădire a Spitalului de Psihiatrie Voila. Au fost mai multe hotărâri ale Consiliului Local Câmpina, am avut o lucrare de investiţii pentru reabilitarea acestei clădiri, această lucrare este gata şi urmează să fie administrată”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.  Cei care se vor ocupa de administrarea adăpostului social sunt membrii Asociaţiei Creştin Ortodoxe “Diaconia” din Bucureşti, care aparţine Patriarhiei Române. “Patriarhia Română are un prestigiu deosebit şi sunt convins că va putea administra acest aşezământ cum trebuie, aşa cum administrează şi alte aşezăminte de asistenţă”, a declarat Horia Tiseanu.

Cine poate sta în centru?
Capacitatea centrului respectiv va fi de 14 persoane, dar având în vedere că numărul cetăţenilor  cu probleme sociale din municipiul Câmpina nu este unul foarte mare, autorităţile cred că numărul de locuri este suficient. Găzduirea acestora va fi una temporară şi vor beneficia de cazare, hrană, consiliere socio-medicală, juridică şi profesională. “Acest centru social este destinat fie oamenilor străzii care sunt din alte localităţi şi pot fi duşi acolo, găzduiţi o perioadă de timp, după care ei trebuie transferaţi, trimişi în localităţile lor de domiciliu, fie – Doamen fereşte!- oamenilor în vârstă, oamenilor bolnavi care vor fi găzduiţi acolo temporar, până la trei luni de zile, timp în care noi trebuie să le facem toate documentele pentru a fi inteernaţi în nişte cămine-spital”, a mai spus Horia Tiseanu.
O parte din cheltuieli va fi susţinută din bugetul Primăriei Câmpina, iar cealaltă parte de către Asociaţia „Diaconia”. Până acum, persoanele care se aflau pe străzi erau duse la Spitalul Municipal Câmpina şi la Spitalul Voila. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co