Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Stiri culturale

Concert simfonic
Amatorii muzicii clasice vor avea ocazia, joi, de la ora 19.00,  să asiste la un concert simfonic susținut de Filarmonica Ploiești. Acesta va avea loc în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor și va fi dirijat de Ovidiu Bălan. Soliști vor fi Sebastian Căsleanu – vioară și Oxana Corjos – vioară. În program: Serghei Ivanovici Taneev – Uvertură pe o temă rusă; Piotr Ilici Ceaikovski -– Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, opus 35; Serghei Rahmaninov – rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră, opus 43. A. R.
Prietenii greci
Reprezentanții Comunității Elene din Prahova au marcat, luni, printr-o activitate organizată la Teatrul “Toma Caragiu”, Ziua Națională a Republicii Elene, care a fost sărbătorită pe 25 martie. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Elenă din România, Clubul Rotary Ploiești 2000, Editura Omonia și teatrul ploieștean. Publicul a avut ocazia să asiste la vernisajul unei expoziții de pictură organizată în foaierul teatrului, o lansare de carte și la un program artistic cu muzică și dansuri tradiționale grecești. A. R.
Poezie
Aproximativ o sută de elevi au participat la Concursul Județean de Poezie intitulat “Sub aripa lui Nichita”. Manifestarea a fost destinată celor care au dorit să facă dovada talentului lor de recitatori. Marele Premiu a fost obținut de Mihaela Chirobocea – Grupul Școlar Măneciu-, Premiul I de Bogdan Barbu – Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza-, Premiul II de Teodora Giurgiuveanu – Colegiul National “Jean Monnet” Ploiești, iar Premiul III de Bogdan Nuță – Colegiul Național “Nichita Stănescu” Ploiești. A. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co