Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Un loc pe Corabia lui Noe

ciutacu-1Biblioteca Municipală din Câmpina a fost locul unde, săptămâna trecută, s-a „oprit” Caravana Poeziei Nichita Stănescu. Evenimentul a fost marcat prin recitări din opera artistului și a tinerilor aspiranți la statutul de poet.
Personalităţi ale oraşului Câmpina şi elevi de la Şcoala nr. 8 şi Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” au luat parte la acest eveniment.
„Chiar şi într-un moment de criză, încercăm să alocăm fonduri şi Consiliul Local a făcut acest lucru şi în anul 2010, pentru diferite evenimente culturale dar şi educative şi sportive. Avem diferite manifestări pe care le-am organizat în instituţiile de cultură ale municipiului Câmpina, fie că ţin de Primărie, sau nu”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Îngerul blond și-a pus amprenta…
Nichita Stănescu există în sufletul tuturor, după 77 de ani de la naşterea sa. Emoţia a fost cu atât mai mare cu cât poezii de tot felul, recitate din suflet, au pregătit momentul esenţial al întâlnirii: lansarea de carte a lui Vasile Ioan Ciutacu. „Indulgenţe pentru un loc pe Corabia lui Noe” este un volum de poezie… de acasă. „Mă simt minunat în rândul câmpinenilor. Nu o spun din politeţe, ci pentru că aşa trăiesc sentimentul. În carte se vorbeşte despre dispariţia unui „acasă”, a satului românesc de fapt. Cu ce înlocuim? Am zis că în loc trebuie să punem iubirea, că fără iubire nu se poate face nimic pe pământul acesta”, a spus poetul Vasile Ioan Ciutacu.
„Un melancolic fără hotare”, a fost caracterizat poetul. Cu o putere de convingere reală, Ciutacu oferă posibilitatea regăsirii unui eu rătăcit… D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co