Cultura

Artă literară şi culoare

arta-literara-si-culoare-la-busteni-1Activitate culturală intensă în oraşul Buşteni, acolo unde localnicii şi turiştii, au participat la mai multe acţiuni culturale, cu diferite teme.

Săptămâna trecută, în staţiunea Bușteni a poposit caravana poeziei, care a dat startul manifestărilor incluse în Festivalul Internaţional Nichita Stănescu. Evenimentul a antrenat foarte mulţi tineri, care au susţinut mai multe recitaluri cu versuri din poezia lui Nichita. „Caravana a avut un succes deosebit. S-a aflat în trei puncte, respectiv Liceul Ion Kalinderu, apoi la primăria oraşului şi la Casa de Cultură, unde s-a desfăşurat un spectacol. În toate cele trei locuri s-a recitat foarte frumos, în faţa sediului administraţiei locale s-a cântat muzică folk, iar la spectacol au mai participat şi grupurile de copii de la cursurile de dans”, a precizat directorul Casei de Cultură din stațiune, Constantin Spurcaciu.

Icoane pe lemn
În această perioadă, instutuţia de cultură găzduieşte şi o expoziţie de picturi pe lemn, cu vânzare, aparţinând Gabrielei Olaru. „Avem o expoziţie de icoane şi sunt realizate de o domnă din Buşteni. Dânsa a început să picteze de un an şi jumătate. A avut soţul bolnav, s-a însănătoşit, a avut o revelaţie, iar apoi a început să realizeze aceste minunăţii. Pictează foarte frumos şi ne-a adus 30 de lucrări deosebite, foarte apreciate de oamenii care cunosc pictura”, a mai adăugat Constantin Spurcaciu.
Recitalurile din cadrul stagiunii George Enescu nu s-au mai desfăşurat week-end-ul trecut, din cauza Sărbătorilor Pascale. Concertele vor fi reluate, însă, din această săptămână, urmând să fie susținute în fiecare sâmbătă, până în luna decembrie. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co