Cultura

Premii pentru poezie

Cătălina Grigore este elevă a Colegiului „Nicolae Grigorescu” din Câmpina şi nu se evidenţiază numai la şcoală prin rezultate bune la învăţătură. Tânăra are aproape de suflet poezia.

Cătălina este cunoscută în mediul cultural câmpinean şi premiată la multe concursuri de creaţie în versuri. A ocupat şi locul doi la un concurs naţional… „Am participat la Concursul naţional «Vasile Alecsandri» de la Bacău, cu un grupaj de cinci poezii. Nu a fost impusă o temă, puteai să scrii despre orice şi asta a fost bine, cel puţin pentru mine. Premierea a avut loc la Bacău, pe data de 2 iunie, şi cu ocazia asta am făcut şi o plimbare foarte lungă”, a declarat Cătălina Grigore.
Tânăra a remarcat faptul că în zona noastră există o cultură bine conturată, comparativ cu cea a participanţilor din alte zone din ţară. „Din punct de vedere cultural mi s-a părut extraordinar…, făcând o paralelă cu oraşul Câmpina, suntem mai finisaţi, mai dezvoltaţi din punct de vedere cultural-artistic”, a spus Cătălina Grigore, care și-a trecut pe lista reuşitelor şi câştigarea marelui premiu la festivalul-concurs de literatură organizat de Casa de Cultură «Geo Bogza» şi de Biblioteca Municipală din Câmpina.

Remarcată de cunoscători
Tânăra iubitoare de versuri şi pasionată de jocul cuvintelor se bucură de aprecierea specialiştilor. „Este ceea ce s-ar putea numi un poet citit, care nu face ceea ce face din intuiţie sau numai din talent, ci pentru că ştie să facă. Aruncă asupra lumii o lumină de o intensă curiozitate şi ne-o redă nouă de fiecare dată. De asta a fost şi apreciată. Eu personal, acum câţiva ani, am remarcat-o la un concurs”, a declarat scriitorul Florin Dochia.
Eleva are o colecţie frumoasă de premii şi diplome, lucru care nu face decât să o motiveze să arate tot ce are mai bun în materie de poezie.
„Am câştigat şi premiul al doilea la un concurs naţional de la Slatina şi de curând am apărut şi în revista Cafeneaua Literară de la Piteşti, cu trei poezii”, a enumerat Cătălina Grigore.
După multe concursuri, acum este momentul în care se vor naşte noi poezii… Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co