Actualitate

Lansare de carte la la Muzeul Cinegetic al Carpatilor Posada

Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada a găzduit, la finalul săptămânii trecute, lansarea volumului de poezie ”A fi”, semnat de Maria Daniela Postelnicu și publicat cu sprijinul autorităților locale din Comarnic.

Momentul a fost unul de excepție pentru cei prezenți, care au fost delectați cu momente literare, de poezie adevărată, recital de flaut și un superb concert folk susținut de Corala „Martha Bibescu” Comarnic, condusă de prof. Florin Bârsan.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Asociației Culturale Direcția 9, patronată de poetul Adrian Suciu, susținătorii câștigătoarei concursului; Florin Dochia, cunoscut scriitor, jurnalist, membru al juriului concursului de poezie desfășurat la Comarnic și redactorul volumului câștigător; Ștefan Al. Sașa – poet, epigramist și muzician recunoscut; Liana Cosma, talentată interpretă de muzică folk, profesori, elevi, cititori, iubitori de cultură.

Această manifestare de la început de toamnă a reprezentat continuarea unui alt eveniment care a avut loc la mijlocul lunii iulie, de asemenea în anul Centenarului Marii Uniri, 2018. Timp de trei zile, cultura și arta au căpătat valențe noi la Comarnic, în poiana vechiului Schit Lespezi de la Posada.

Scriitori, artiști plastici, dansatori, păstrători de tradiție și-au unit măiestria pentru a sărbători poezia adevărată, frumusețea, folclorul. Manifestările au fost organizate în jurul primei ediții a Concursului Internațional de Poezie ”Martha Bibescu”, dedicat tinerilor poeți încă nepublicați.

Juriul concursului a desemnat câștigătoare două tinere poete, pe cât de apropiate de vârstă, pe atât de diferite ca stil și abordare, una dintre ele fiind chiar Maria Daniela Postelnicu, cea care la finalul săptămânii trecute și-a văzut visul împlinit chiar la Comarnic: acela de a-și putea pune semnătura pe volumul său de debut în poezie.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co