Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Albumul bilingv „Ploiesti în Al Doilea Razboi Mondial”, lansat la Ploiesti

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură Prahova, organizează, în această săptămână, lansarea albumului bilingv român-englez intitulat „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two”.

Volumul reprezintă cel de-al doilea titlu din istoria ilustrată a municipiului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 16:00, în Sala Marea Unire a Palatului Culturii din Ploiești, și va beneficia de prezența membrilor Asociației de reconstituire istorico-militară Deutsches Freikorps. Aceștia vor purta uniforme specifice epocii, contribuind la o mai bună înțelegere a perioadei abordate în album.

Lucrarea “Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two” are 144 de pagini ce cuprind peste 170 de ilustrații și surprinde viața cotidiană a localității între anii 1939-1944, de la farmecul orașului interbelic la distrugerile aduse de bombardamentele aliate. Majoritatea imaginilor provin din colecția AEDU, fiind publicate în premieră, dar și din arhive americane, rusești sau românești, ori din colecții private.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co