Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Staţiunile montane, sub lupa ANPC

controale-ANPCMai multe unităţi hoteliere şi de alimentaţie publică din Sinaia s-au ales cu amenzi usturătoare, în urma unui control fulger desfăşurat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Acţiunea a scos la iveală, în unele cazuri, o serie de nereguli. La un hotel din Staţiune, în restaurant, au fost găsite produse cu termenul de valabilitate expirat, alimente neetichetate şi carne depozitată la voia întâmplării. Până şi comisarii au avut un şoc, când au descoperit toate aceste deficienţe. „În cadrul acţiunii noastre de control, sub egida Comandamentului de Iarnă, s-au verificat operatorii economici care prestează activităţi de cazare hotelieră, alimentaţie publică şi prestatori de servicii. Am identificat, din păcate, şi deficienţe, îndeosebi în structura de alimentaţie publică, unde s-au identificat anumite materii prime şi produse finite, care nu prezentau stabilitate din punct de vedere calitativ. În ce priveşte operatorii economici, am constatat şi acolo câteva nereguli, adică o parte din contractele încheiate cu utilizatorii prevăd anumite clauze în defavoarea acestora, că serviciile nu se execută întocmai şi la timp, că tarifarea nu corespunde cu consumurile reale”, a precizat Gabriel Curelea, director coordonator ANPC. Deşi turiştii ar trebui să beneficieze de cele mai bune condiţii, controlul ANPC a dovedit contrariul. La o unitate de cazare, mirosul era insuportabil, mochetele degradate, mobilierul vechi, iar cearşafurile rupte. Pentru abaterile constatate, unităţile au primit amenzi, dar şi un termen în care deficienţele trebuie remediate. „Am înfiinţat Comandamentul de Iarnă la Sinaia şi avem oameni detaşaţi din 4 judeţe pentru a supraveghea bunul mers al agenţilor economici înainte de sărbători. Comisarii noştri sunt prezenţi şi vreau să ştie consumatorii că ne preocupăm de bunul mers al  activităţii celor care le oferă servicii şi produse în aşa fel încât siguranţa lor să fie maximă, iar serviciile de calitate. Am însoţit comisarii în câteva controale şi am constatat anumite deficienţe în funcţionarea blocurilor alimentare, în spaţiile de depozitare ale alimentelor şi agenţii au fost invitaţi la comandament, acolo unde se vor întocmi procese verbale cu constatările şi se vor dispune sancţiuni contravenţionale”, a declarat Samoil Calotă, vicepreşedinte ANPC. Serviciile turistice din staţiunile montane sunt verificate în această perioadă prin intermediul Comandamentului de Iarnă, organizat la Sinaia. Modul de lucru al comisarilor presupune primirea reclamaţiilor din partea turiştilor, dar şi controale tematice realizate în hotelurile şi pensiunile din zonă. Aceste acţiuni sunt menite să prevină eventuale nemulţumiri ale clienţilor şi să ofere cât mai multe informaţii consumatorilor. „Comandamentul de Iarnă va fi pe Valea Prahovei până pe 23 decembrie, iar apoi vom asigura permanenţa prin comisarii pe care îi avem la nivelul municipiului Ploieşti şi care au şi această zonă inclusă în raza de acţiune. Sunt unele unităţi care se prezintă bine, altele care prezintă mici deficienţe şi care au primit din partea noastră o perioadă pentru a-şi pune la punct aceste probleme şi urmează să revenim cu un control pentru a vedea dacă s-au conformat indicaţiilor noastre. Sperăm ca, până de sărbători, unităţile să fie bine pregătite pentru a putea primi turiştii aşa cum se cuvine”, a declarat Marian Nistor, director coordonator OPC Prahova. Cei care întâmpină probleme pot sesiza inspectorii la Sediul Comandamentului de Iarna de pe Valea Prahovei, de la Centrul de Informare Turistică din Sinaia. (A. ANEI)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co