Actualitate

Circuite de bicicleta si trasee pedestre, la Plopeni

Orașul Plopeni ar putea avea în curând atuuri care să îl ajute să obțină venituri din turism, așa cum s-a întâmplat și cu orașul Millau din Franța, cu care localitatea prahoveană s-a înfrățit în urmă cu 12 ani.

Este vorba despre amenajarea de piste de biciclete și trasee pedestre în pădure, dotări de natură să permită orașului Plopeni dezvoltarea din punct de vedere turistic.

În cadrul unei conferințe de presă organizată după vizita edililor din Millau în Plopeni, primarul localității prahovene, Dragoș Niță, a dezvăluit ideea pe care Christoph Saint-Pierre, primarul francez, o aplică cu succes în localitatea sa după ce industria prelucrării pieilor de animale a început să scârțâie.

Potrivit edilului prahovean, inițiativa privind cicloturismul și traseele pedestre prin pădure au un singur impediment pentru a putea fi realizate, respectiv legislația românească, în sensul că, spre deosebire de Franța, la noi lucrurile merg mai greu atunci când un primar are o inițiativă în sprijinul comunității sale pentru că durează destul de mult până când forurile superioare iau o decizie.

El și-a exprimat însă speranța că, în viitor, legislația românească va fi modificată astfel încât să permită o evoluție a lucrurilor asemănătoare cu cea din Franța, unde lucrurile sunt foarte clar definite pe oraș, pe zonă, pe regiune, ceea ce face ca proiectele să meargă ușor.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co