Actualitate

Atenție la păcăleli de Black Friday

La fel ca în fiecare an, românii așteaptă cu nerăbdare momentul în care, toamna, în cursul lunii noiembrie, comercianții aplică reduceri importante la produsele pe care le pun în vânzare, cu ocazia evenimentului intitulat Black Friday.

Acesta este de fapt o strategie comercială împrumutată din lumea occidentală și care, de multe ori, ascunde în spatele ei păcăleli cărora le cad victime mulți cumpărători.

Acesta este și motivul pentru care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a considerat de cuviință să tragă un semnal de alarmă pentru a-i avertiza pe români să nu se lase înșelați.

Astfel, potrivit președintelui instituției, și în 2018 Black Friday prezintă riscul ca unele oferte să nu fie adevărate.

De aceea, ANPC recomandă cumpărătorilor să fie atenți la prețul produselor pe care le comandă și al căror preț nu este tocmai corect. 90% din achiziții sunt din mediul online și oamenii trebuie să fie foarte siguri de pe ce site-uri cumpără, să verifice foarte clar prețul, care trebuie să fie redus. De asemenea, românii trebuie să țină cont de faptul că în decurs de 14 zile pot returna produsul respectiv și să consulte site-uri speciale care chiar fac o comparare a prețului din diferite zone.

Mai exact, există situații în care comercianții cresc prețurile produselor în perioada premergătoare zilelor de reduceri, după care, cu ocazia Black Friday, le reduc în sensul că le aduc la nivelul de dinaintea scumpirii.

Astfel, nu se poate considera că românii beneficiază cu adevărat de reduceri, ci, în realitate, sunt victime ale unor înșelătorii mascate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co