Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Controale ANPC: amenzi de peste 1.5 milioane lei pentru incalcarea legii

Amenzi ce depășesc 1,5 milioane lei și 18,2 tone de produse alimentare în valoare de 176.937 lei oprite temporar de la comercializare, precum și oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a altor 1,8 tone de produse alimentare.

Acestea sunt câteva dintre rezultatele acțiunilor de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în perioada 19.03.-06.04.2018, prin organele sale teritoriale.

În acest context, au fost controlați 1.998 operatori economici și s-a constatat că 945 dintre aceștia au comis abateri.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în perioada menționată a fost verificată o cantitate de 251 tone produse alimentare și s-a constatat că aproximativ 26 de tone nu se încadrau în prevederile legale privind protecția consumatorilor.

În fața acestei situații, organele teritoriale ale Agenției au dispus oprirea temporară de la comercializare a aproximativ 18,2 tone produse alimentare, în valoare de 176.937 lei, pana la remedierea neconformităților constatate, oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 1.829 kg produse alimentare, în valoare de 32.133 lei, produse ce prezentau caracteristici organoleptice care le făceau improprii consumului uman sau care aveau termenele de garanție depășite.

Au fost aplicate 992 sancțiuni contravenționale, dintre care 591 avertismente și 401 amenzi contravenționale în valoare de 1.511.400 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co