Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Bozianu: prin marsul pentru autostrazi, romanii condamna incompetenta guvernantilor

Deputatul prahovean Cătălina Bozianu consideră că marșul românilor prin care și-au manifestat nemulțumirea față de lipsa autostrăzilor reprezintă “un act de condamnare a incompetenței și a nepăsării guvernanților”.

În opinia parlamentarului, acest gest reflectă situația rușinoasă în care se află România, în ceea ce privește infrastructura rutieră, al cărei nivel de dezvoltare reflectă nici mai mult nici mai puțin decât gradul de civilizație al unei țări.

“Până acum câteva zile, România era doar țara europeană cu cei mai puțini kilometri de autostradă raportat la suprafață și la numărul de locuitori. Acum, este și țara în care oamenii mărșăluiesc cu mașinile spre Capitală, ca formă de protest împotriva absenței autostrăzilor”, afirmă Cătălina Bozianu, într-un comunicat de presă.

Ea a reamintit că inițiativa în ceea ce privește organizarea marșului a aparținut celor din Moldova, care solicită Guvernului să demareze proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș, și și-a exprimat convingerea că și locuitorii din celelalte provincii istorice ale României le vor urma exemplul.

“Spun „cu siguranță”, pentru că, prahoveancă fiind, cunosc foarte bine starea de spirit a oamenilor din județul cel mai afectat de aglomerația din traficul de pe drumurile naționale. Drumul Național 1 a ajuns, în zilele de vacanță sau la sfârșitul săptămânii, un adevărat pericol pentru sănătatea neurologică a prahovenilor și a tuturor românilor care circulă pe el”, a afirmat deputatul de Prahova.

Declarația Cătălinei Bozianu vine în contextul în care, taxați prin marșul de protest de zilele trecute, guvernanții au ieșit la rampă, joi, prin vocea premierului, cu un set impresionant de promisiuni legate de proiectele de autostradă pentru România. Este vorba, însă, despre “un pachet de investiții strategice”, care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, după cum a declarat prim-ministrul.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co