Actualitate

Catalina Bozianu cere nepolitizarea referendumului pentru clarificarea casatoriei

Deputatul prahovean Cătălina Bozianu lansează un apel în sensul ca referendumul privind clarificarea căsătoriei să nu fie politizat, deoarece el este al românilor și nu al unui politician sau altul.

Într-o declarație politică, deputatul respinge argumentul folosit de către cei care se opun inițiativei de revizuire a articolului 48 din Constituție în sensul precizării fără echivoc că familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat și femeie conform căruia referendumul ar fi „al lui Liviu Dragnea și al PSD”.

Inițiativa de revizuire a Constituției aparține, în acest caz, cetățenilor, în număr de 3 milioane. Procesul de strângere a semnăturilor, inițiat de organizații civice și de confesiuni creștine, a început în anul 2015, mai înainte ca Liviu Dragnea să fie președinte al PSD și să-și impună guvernul său. Atunci când a fost dezbătut și adoptat în Parlament (mai întâi, în Camera Deputaților, în primăvara anului trecut, și, săptămâna trecută, în Camera Deputaților), proiectul a primit un vot covârșitor din partea deputaților și a senatorilor de toate culorile politice. Și de la putere, și din opoziție, reamintește Cătălina Bozianu.

Ea precizează că formațiunea din care face parte, respectiv Partidul Mișcarea Populară, deși este în opoziție, a votat, în ambele Camere, în favoarea inițiativei de revizuire și, prin urmare, dreptul românilor de a se pronunța prin referendum.

“Românii au dreptul constituțional (fapt stabilit de Curtea Constituțională a României), legal și moral, de a se pronunța asupra unei chestiuni care ține de valorile societății noastre. Imixtiunea politicului, încercarea de a capitaliza politic, ori de a discredita, prin recurs la politic, o inițiativă a cetățenilor poate avea efect de bumerang asupra celor care apelează la asemenea mijloace”, atrage atenția deputatul prahovean.

În final, Cătălina Bozianu lansează un apel și către Liviu Dragnea și PSD în sensul de a nu politiza referendumul și de a lăsa poporul român să-și exprime voința fără interferența propagandei de partid.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co