Actualitate

Sinăienii sunt terorizaţi de câinii comunitari

CAINISinăienii se tem pentru siguranţa lor şi a celor mici, din cauza câinilor comunitari, care au apărut în număr mare în mai multe cartiere. Autorităţile cunosc situaţia şi spun că îşi fac treaba, însă de vină sunt cei care debarasează animalele în oraş, periodic.

Câinii comunitari de pe străzile oraşului nu le mai dau pace. Cetăţenii din cartierul sinăian Platou trăiesc zilnic cu teama că un copil sau un bătrân pot fi atacaţi de animalele fără stăpân.
Frica are la bază prezenţa în preajma containerelor şi a blocurilor a zeci de câini comunitari.
Oamenii sunt revoltaţi şi spun că mersul pe stradă în timpul nopţii este un act de curaj, pentru că în orice clipă poţi fi atacat de zecile de haite din cartier. „Ne-am săturat să mergem pe stradă cu teamă. O vecină a fost muşcată de două ori de acelaşi câine. Nu se poate aşa ceva. Avem copiii, iar câinii stau chiar lângă locul de joacă. Sunt convins că cineva îi aduce în Sinaia intenţionat, altfel nu îmi explic de ce hingherii îi adună iar la ceva timp apar alţii în cartier”, a povestit Radu Petre.

Câinii “nu au viză pentru Sinaia”
Conducerea Primăriei susţine că animalele sunt aduse de anumite persoane în Sinaia, deoarece administraţia locală are încheiat un contract cu o firmă de ecarisaj care adună lunar câinii de pe străzile oraşului.
„Nu apar aceiaşi câini. Sunt anumite persoane care aduc animalele din altă parte. Noi avem un contract cu o firmă şi au venit de zeci de ori până acum, au adunat peste 100 de câini şi mi-au promis că vin din nou. Trebuie să fim mai vigilenţi şi aşteptăm şi ajutorul cetăţenilor, să ne anunţe când văd pe cineva care lasă câini pe străzi”, a declarat viceprimarul oraşului Sinaia, Gheorghe Bădăran.
Cel mai grav este faptul că această problemă a apărut în mai multe cartiere din oraş şi chiar în oraşele învecinate Sinăii.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co