Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Izolaţi de centrul oraşului Buşteni

lucrari-cfr-4Un cartier din Buşteni a rămas aproape izolat de centrul oraşului din cauza unor lucrări efectuate defectuos la calea ferată. Deşi nu se mai poate circula cu maşina prin zonă de aproape un an, constructorul nu a remediat nici până în momentul de faţă problema, iar oamenii sunt disperaţi.

Anul trecut, autorităţile locale au amendat firma constructoare deoarece a amenajat calea ferată fără a ţine cont de diferenţa de nivel. Să nu vă imaginaţi că situaţia s-a schimbat. Din contră! Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că aşa ceva nu au mai văzut până acum. Practic, vorbim de calea de acces din oraş către cartierul Zamora, cale de acces impracticabilă din cauza lucrărilor. „O vecină a făcut infarct, am chemat salvarea şi şoferul nu a ştiut pe unde să vină. Au parcat în faţa Primăriei şi am trimis-o pe fata doamnei cu pricina să vină noaptea pe acest şantier pentru a le arăta medicilor pe unde trebuie să o ia pentru a putea ajunge la noi. Este inadmisibil aşa ceva. O bătaie de joc. De un an ne confruntăm cu această probleamă şi văd că drumul tot nu se repară”, a povestit Alina Precup. Cei care locuiesc în zonă trebuie să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la casele lor, iar firmele din cartierele izolate sunt în pragul falimentului, deoarece autoturismele nu pot traversa pasajul cu pricina. Deşi au fost făcute zeci de reclamaţii, situaţia este acceaşi. Pentru a merge în oraş, pietonii trebuie să meargă prin noroi, să ocolească gropile şi să se ferească de utilaje. De asemenea, copiii nu pot traversa zona nesupravegheaţi, deoarece oricând se poate produce un accident. Toate problemele au apărut fiindcă nu s-a ţinut cont de configuraţia străzii atunci când au demarat lucrările. „Este groaznic să mergi pe aici. Altă soluţie nu avem şi în fiecare zi ne chinuim să ajungem la piaţă sau cu copiii la grădiniţă. Când plouă, este noroi şi abia reuşim să trecem. Vai de capul nostru! Îşi bat joc de noi!”, a povestit Marioara Neagu.

Indiferenţa la… superlativ
Anul trecut, Primăria a amendat firma constructoare cu un miliard şi jumătate lei vechi pentru că a întârziat cu reabilitările şi a modificat zona, însă sancţiunile vor continua să curgă până când acestea vor fi finalizate aşa cum trebuie. Lucrările, în valoare totală de aproximativ 175 milioane de euro, sunt finanţate de Uniunea Europeană şi Guvernul României şi fac parte din proiectul de modernizare a tronsonului de cale ferată Câmpina – Predeal.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co