Administratie

Mai puţini câini comunitari în staţiuni

caini-comunitari-busteniProblema câinilor comunitari de pe străzile staţiunilor de pe Valea Prahovei este pe cale să fie rezolvată cel puţin parţial.

În urma sesizărilor făcute de localnicii din Buşteni, inspectorii de mediu au luat primele măsuri şi au solicitat intervenţia hingherilor de la Adăpostul Câinilor fără Stăpân din Boldeşti–Scăieni. Locuitorii spun că au avut deseori probleme cu patrupedele care s-au înmulţit în ultima perioadă şi umblau nesupravegheate pe străzi. “Da ce este aici… Trebuie luată căţeaua, că ea îi face… Sunt vreo şapte… E plină gara de câini şi a început şi pe Victoriei… Când vin copiii la grădiniţă îi muşcă pe copii”, a declarat un localnic.
“A început curăţenia de primăvară şi luăm câinii fără stăpân. Au împânzit Buşteniul şi sunt o problemă pentru localnici şi pentru turişti. Chiar o nepoţică a soţiei mele a fost muşcată de un câine şi a trebuit să facă injecţii la Ploieşti, la spital… Avem de o serie întreagă de sesizări la Primăria Buşteni, de la cetăţeni, ca urmare a atacurilor câinilor fără stăpân”, a declarat inspectorul de mediu din cadrul Primăriei Buşteni, Constantin Prodan.

Rând pe rând
Acţiunea de la Buşteni a fost demarată săptămâna trecută şi a vizat, la început, străzile din centrul staţiunii şi zona gării.
Câinilor ridicaţi le-au fost aplicate plăcuţe de identificare şi au fost transportaţi la adăpostul din Boldeşti–Scăieni.
Tehnicienii veterinari solicitaţi să intervină vor fi prezenţi, pe rând, şi în celelalte cartiere şi atrag atenţia posesorilor de câini să nu îi lase liberi pe străzi, pentru a nu fi nevoiţi să alerge pentru recuperarea lor.
“Avem şase câini… Trebuie să meargă la Primărie ca să-şi ia o adeverinţă, ca să le dăm animalul înapoi”, a spus tehnicianul veterinar Dumitru Soare.
Acţiuni asemănătoare vor avea loc, în următoarea perioadă, şi în celelalte staţiunii de pe Valea Prahovei. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co