Actualitate

Amendaţi pe drept sau pe nedrept?

Săptămâna trecută, mai mulţi taximetrişti din comuna Telega s-au adunat în curtea Poliţiei Câmpina şi au făcut front comun împotriva poliţiştilor, care îi amendaseră pentru că făceau curse ilegale în oraş. Fiecare dintre cele două tabere susţine că are legea de partea sa.

„De aproximativ zece zile, Biroul Poliţiei Rutiere desfăşoară activităţi pe linia combaterii încălcărilor prevederilor legale în ceea ce priveşte transportul public în regim de taxi. În urma numeroaselor reclamaţii pe care le-am avut şi a constatărilor noastre directe, a rezultat că un număr de taximetrişti autorizaţi de Primăria Telega desfăşoară ilegal, pe raza municipiului Câmpina, această activitate”, a declarat comisarul şef Constantin Dăncescu, din cadrul Poliţiei  Câmpina.
„În momentul în care aceştia ajung pe raza oraşului Câmpina sunt opriţi, sancţionaţi, li se ridică plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, pe motiv că nu au voie să circule pe raza oraşului Câmpina, decât pe poziţia de liber”, a spus Crenguţa Brezeanu, una dintre persoanele care fac taximetrie cu autorizaţie de Telega.
Taximetriştii cred că operaţiunea poliţiei a fost făcută doar pentru a le afecta activitatea. În schimb, oamenii legii spun că amenzile au fost date pe drept. „Cu părere de rău… Este un abuz, noi o să contestăm hotărârile, pentru că nimic nu este în regulă la ce s-a încadrat… Vom contesta şi vom da în judecată Poliţia Câmpina, cerând şi daune. Există interese foarte mari… Noi suntem micuţi; sunt alţii care trebuie să se descurce, iar noi trebuie să stăm şi să ne uităm”, a declarat Crenguţa Brezeanu. „Cinci taximetrişti au fost sancţionaţi în ultimele zece zile, cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei, iar ca măsuri administrative s-au reţinut certificatele de înmatriculare, plăcuţele de înmatriculare şi autorizaţiile de taxi, care au fost trimise, ulterior, primăriei care le-a eliberat”, a spus comisarul şef Constantin Dăncescu.

Multiple interpretări
Cu toate acestea, chiar şi legea de care vorbesc atât taximetriştii, cât şi poliţiştii, pare să le dea dreptate ambelor tabere. „Conform legii, pot transporta persoane de pe raza unităţii administrative care a autorizat această activitate, pe raza municipiului Câmpina, dar atât, de la Telega la Câmpina, nu să desfăşoare această activitate pe raza municipiului, nici măcar să staţioneze în sensul de a lua clienţi la Câmpina şi a-i transporta la Telega”, a explicat comisarul şef Constantin Dăncescu. „Dacă în Brebu, un taximetrist aduce un client în Câmpina şi îl lasă în faţă la Generală nr. 2, de exemplu, şi în acel moment există o persoană care doreşte să se urce în acel taxi să meargă înapoi la Brebu sau la Telega, este voie”, a spus, la rândul său, Mihaela Dănescu, consilier în cadrul Oficiului de Transport al Primăriei Câmpina.
Veste scandalului dintre poliţişti şi taximetrişti a ajuns şi la urechile primarului comunei Telega.
„Problemele care ne aparţin nouă sunt respectarea caietului de sarcini şi al regulamentului de funcţionare. Şi ei au o mică vină, pentru că nu prea respectă acest regim de taximetrie. Bănuiesc că întârzie, că mai poposesc în anumite zone din municipiul Câmpina, pentru că nimeni nu este nebun să vâneze pe cineva care este corect”, a declarat primar Telega, Ilie Gheorghe
Cine are dreptate şi cine nu are dreptate în acest scandal? Un răspuns clar vom afla doar dacă poliţia şi taximetriştii vor ajunge în instanţă. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co