Actualitate

Dezbatere despre Roşia Montană

Controversatul proiect de la Roşia Montană a fost dezbătut, săptămâna trecută, de zece elevi din cadrul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

Prezentarea mai multor materiale legate de Roşia Montană i-a împărţit pe liceeni în două tabere. Una pro şi alta contra proiectului privind exploatarea rezervelor de aur şi argint din zona respectivă.
„Mi se pare că este o iniţiativă lăudabilă. În primul rând mi se pare nemaipomenti că elevi de vârsta lor, de 16-17 ani sunt interesaţi de ce se întâmplă în ţara noastră. Este o dovadă de patriotism din partea lor. Este un termen pe care noi îl folosim tot mai rar, care s-a demonetizat…, dar iată că tinerii aceştia sunt patrioţi”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, Gabriela  Tănase.

Promovare şi conştientizare
Cei zece voluntari au dorit ca prin acest proiect să arate ce înseamnă să îţi pese de ţara în care locuieşti şi de românii care se confruntă cu probleme, chiar dacă aceşti oameni se află în partea opusă a ţării.
„Este o problemă destul de sensibilă în România, atât o problemă economică, cât şi una socială, şi am încercat să dezbatem această problemă. Fiind şi Ziua Roşiei Montane la începutul anului, putem să ne folosim de acest eveniment pentru a promova Roşia Montană şi a documenta cât mai multă lume despre problema actuală”, a  spus Teodor Delaport, unul dintre elevii voluntari.
Roşia Montană este cea mai veche localitate minieră din România. Proiectul iniţiat de cei zece tineri a subliniat importanţa conservării şi punerii în valoare a patrimoniului natural şi cultural din zona respectivă. Elena TOMA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co