Actualitate

Mergeti garantat dupa gratii daca ucideti bauti la volan sau fara permis

Șoferii care provoacă accidente de circulație mortale pentru că au condus băuți sau fără permis auto vor merge garantat la închisoare.

Cel puțin aceasta este intenția senatorului Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, care a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, că va propune în noua sesiune parlamentară un proiect legislativ de modificare a Codului penal, prin care să nu mai fie posibilă pedeapsa cu suspendare în cazul autorilor de accidente mortale, dacă aceştia au fost băuţi sau fără permis.

Parlamentarul social-democrat își explică demersul spunând că se înregistrează o creştere alarmantă a numărului de accidente mortale produse de şoferi inconştienţi şi că opinia publică a fost revoltată în momentul în care diverse “beizadele” au scăpat cu pedepse cu suspendare după ce au omorât oameni pe şosele.

“Trebuie, însă, să ne uităm cu onestitate și la cum înţelegem fiecare dintre noi să respectăm regulile democraţiei, care ne cer să ne întindem propria libertate pâna unde începe libertatea celui de lânga noi. Când iţi dai voie să te urci la volanul unui autoturism după ce până și Bachus ar putea să te invidieze pentru dragostea față de alcool, trebuie să înţelegi că semenii tăi vor avea obligaţia să te educe cu privire la ce înseamnă libertatea atunci când pui în pericol vieţile altora. O ştire despre o beizadea care a produs un accident soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti nu putea să nu aducă în discuţia publică și modul de sancţionare al unor astfel de fapte”, afirmă Cazanciuc.

În acest context, el promite că va propune senatorilor și deputați, la începutul sesiunii parlamentare septembrie 2018, modificarea articolului 192 din Codul penal referitor la uciderea din culpă, astfel încât, în cazul săvârșirii acestei infracţiuni de către o persoană care conduce un autoturism fără a poseda permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice, judecătorul să nu mai poată acorda suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Robert Cazanciuc este convins că soluția legislativă propusă va contribui, prin aplicare și popularizare cu sprijinul presei, la salvarea a sute de vieți anual.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co