Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Se extinde domeniul schiabil Kalinderu

Pârtii noi pentru sporturile de iarnă şi condiţii asemănătoare cu staţiunile din Austria sau Elveţia. Aşa se laudă autorităţile de pe Valea Prahovei, care ne garantează că aceste obiective vor fi gata în maxim doi ani.

În Buşteni se lucrează la foc continuu pentru realizarea a două noi pârtii, una pentru începători şi cealaltă de snowboard. Mărirea domeniului schiabil din staţiune deja a început, iar investiţiile se realizează cu bani de la Guvernul României şi cu fonduri din bugetul local.
La Kalinderu este forfotă mare, deoarece autorităţile au de gând să îi întâmpine în acest sezon pe împătimiţii sporturilor de iarnă cu un parc de distracţii şi o suprafaţă artificială pentru schi şi se pregătesc să demareze lucrările şi pentru cea de-a doua pârtie. „În cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil Kalinderu există şi a doua pârtie, care deja este proiectată şi suntem în proces de scoatere a terenului pentru realizarea ei efectivă. Este o pârtie modernă şi încercăm să facem această separare între pârtia de schi şi de snowboard. Sperăm ca ea să fie făcută în parametrii moderni şi să fie pe placut turiştilor”, a precizat administratorul domeniului schiabil, Ion Vasilescu.
Această  pârtie va purta numele „Kalinderu II”, va avea o lungime de 1200 de metri, 50 metri lăţime, grad de dificultate mediu şi va fi deservită de telescaunul existent. „Odată cu deschiderea acestei pârtii, vor scădea şi numărul accidentelor, deoarece de foarte mule ori cei care se dădeau cu placa pierdeau controlul şi loveau schiorii sau invers. Noi sperăm că vom atrage foarte mulţi turişti la Buşteni, deoarece oferta noastră va fi difersificată”, a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin. Monitorii de schi care lucrează în zonă spun că noile investiţii sunt bine venite. Iarna, pârtia Kalinderu este foarte aglomerată, însă odată cu realizarea celor două noi pârtii se va putea schia mult mai bine.
„Să sperăm că se vor deschide cât mai repede aceste pârtii şi că vor fi foarte practicabile. Datorită acestor proiecte, vom avea condiţii ca în străinătate”, a spus monitorul Ciprian Stanciu.
Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil şi afacerile localnicilor prosperă. La baza pârtiei Kalinderu se investeşte în noi centre de închirieri sportive şi în locaţii after schi. Autorităţile mai vin cu o noutate pentru turiştii care iubesc sporturile de iarnă. În acest an se va lucra la montarea unei instalaţii de nocturnă pe pârtia Kalinderu, iar în sezonul viitor, se va putea schia şi pe timp de noapte. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co