Turism

Noi investiţii pe pârtii

Deşi suntem în criză, se mai găsesc, totuşi, resurse pentru dezvoltarea turismului în staţiunile de pe Valea Prahovei. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Halvig, şi primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, au semnat un contract de finanţare a proiectului “Dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia-Perla Carpaţilor – realizare instalaţie de zăpadă artificială în Valea Soarelui”.

Astfel, în zona Valea Soarelui se va realiza o instalaţie de înzăpezit artificială complet automatizată, compusă din lac de acumulare şi 25 de tunuri de zapadă cu funcţionare automată, dintre care 12 tunuri fixe montate şi 13 tunuri mobile.
Proiectul este finanţat din fonduri Europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5 “Dezvoltarea Durabilă şi Promovarea Turismului”, Domeniul de Intervenţie 5.2 “Crearea, Dezvoltarea, Modernizarea Infrastructurii de Turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Valoarea proiectului este de şapte milioane de euro, iar durata de implementare şi realizare este de 16 luni de la data semnării contractului de finanţare.
Primarul staţiunii Sinaia este convins că prin această investiţie va creşte şi numărul de turişti care vor alege să schieze pe pârtiile de aici. “Vrem ca anul viitor să vă invităm la inaugurarea zăpezii artificiale. Domeniul schiabil de la Sinaia este singurul din ţară de altitudine, pârtiile încep de la 1500 de metri, avem 22 de kilometric de pârtii şi prin implementarea acestui proiect va creşte foarte mult atractivitatea întregului domeniu schiabil din Sinaia”, a declarat primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.

Discuţii pentru toată zona
Totodată, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellving, s-a întâlnit şi cu primarii sau reprezentanţii primăriilor de pe Valea Prahovei, dar şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Roşca. În cadrul discuţiilor au fost detaliate noi proiecte de dezvoltare a zonei şi s-a făcut o analiză a problemelor existente. Adrian BURCEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co