Actualitate

Schimbarea becurilor de iluminat public naşte controverse

iluminat-3Cartierul Slobozia, Bulevardul Nicolae Bălcescu, cartierul Voila, Strada Plevnei, sunt doar câteva dintre locurile unde administraţia locală din Câmpina a decis să înlocuiască tot ceea ce înseamnă corpuri de iluminat public.

Acestea vor fi înlocuite cu unele mai performante, care să reducă cu aproximativ 60% consumul de energie electrică.
Dacă până acum, pe o stradă principală, puterea unui corp de iluminat era de 250 w, acum un astfel de bec are doar 150 w. Şi iluminează mai bine atât străzile, cât şi trotuarele. „Puterea de iluminat pe care o au aceste becuri este suficientă pentru ca să se poată circula aşa cum trebuie, atât pe stradă, cât şi pe trotuare. Considerăm că la finalul lucrării economia de energie va fi de aproximativ 60% față de vechiul consum”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Era nevoie de această investiție?
Pe de altă parte, există voci care spun că, în această perioadă, nu era nevoie de o investiţie aşa de mare în iluminatul public. Ca de exemplu unele din tabăra adversarilor politici ai edilului. „Nu cumva trebuie să aibă unii de lucru şi atunci când au lămpi în depozit trebuie să le folosească? Circuitul apei în natură şi al banilor în economie menţin sistemul”, a declarat preşedinte PNL Câmpina, Virgil Guran. Colegul său de partid Enache Dragomir a mai avut ceva de adăugat în ceea ce priveşte schimbarea sistemului de iluminat, referitor la preţurile practicate.
„Ideea că unii trebuie să aibă de lucru şi alţii nu, poate că ne duce cu ideea la preţuri. Cu ce bani facem aceste activităţi?”, se întreba consilierul local din partea PNL, Enache Dragomir.
Cu toate că liberalii nu sunt de acord cu înlocuirea sistemului de iluminat public, primarul din Câmpina a anunţat că intenţionează să schimbe şi stâlpii pe care sunt montate lămpile. R. N.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co