Actualitate

Roberta Anastase, interpelari pe tema preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania

Deputatul prahovean Roberta Anastase continuă interpelările la adresa miniștrilor din Cabinetul Dăncilă pe tema pregătirilor în vederea preluării, de către România, a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Pentru țara noastră a început numărătoarea inversă până la momentul 1 ianuarie 2019, când va prelua președinția Consiliului UE. Este un test important pe care țara noastră îl va susține, în câteva luni, în fața partenerilor europeni, astfel că subiectul a fost abordat, și în ultimele săptămâni, de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase, în cadrul întâlnirilor avute cu miniștri ai actualului Cabinet, la nivelul Comisiei pentru afaceri europene.

În cadrul dezbaterilor, Comisia pentru afaceri europene i-a avut invitaţi pe miniștrii fondurilor europene, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Cu această ocazie, Roberta Anastase l-a întrebat pe acesta din urmă care au fost principalele teme abordate cu prilejul întrevederii avute cu omologul austriac şi care este punctul de vedere al acestuia cu privire la evoluţia principalelor dosare pe care România le va avea de gestionat în prima jumătate a anului viitor.

Tot în cadrul acestui schimb de opinii, deputatul prahovean i-a solicitat Rovanei Plumb să prezinte membrilor Comisiei stadiul actual al absorbţiei fondurilor europene şi modul în care ministerul va acţiona pentru impulsionarea creşterii numărului de proiecte ce pot obţine finanţări din planul Juncker.

Totodată, Roberta Anastase a subliniat faptul că, potrivit statisticii elaborate de Comisia Europeană, România ocupă un ruşinos loc 23 (din 28 ) în topul Statelor Membre beneficiare ale proiectelor depuse pe planul Juncker, în condiţiile în care Bulgaria, principalul «etalon de comparaţie» al României, ocupă locul 3.

Nu în ultimul rând, Anastase a cerut ministrului Rovana Plumb să elaboreze un punct de vedere cu privire la intenţia Comisiei Europene de a sista alocarea fondurilor europene dedicate României, în eventualitatea în care Senatul, în calitate de cameră decizională, va adopta Proiectul de Lege pentru modificarea Legii 94/1992 privind funcționarea și organizarea Curții de Conturi în forma votată de Camera Deputaţilor.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co