Actualitate

Reducere numar de paturi la spitalul Schuller: CAS o contrazice pe Anastase

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a criticat, miercuri, în termeni duri, decizia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) de a reduce cu un sfert numărul de paturi de la Compartimentul Hematologie al Spitalului Schuller.

În replică, CAS a emis un comunicat de presă, prin care anunță că informația nu este adevărată și susține că, din contră, numărul de paturi din respectiva secția a crescut cu 50% față de anul trecut.

“Numărul de paturi contractabile cu C.A.S. Prahova stabilit, pentru Spitalul Municipal Ploiești, de către Comisia constituită conform Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018, a rămas neschimbat începând din anul 2015 și până în prezent. Modificările în repartizarea paturilor pe secții și compartimente au intervenit, în structura organizatorică a Spitalului Municipal Ploiești, în baza Avizului Ministerului Sănătății din data de 29.05.2017″, afirmă instituția.

Potrivit CAS, în totală neconcordanță cu informațiile vehiculate, numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești a crescut cu 50% în anul 2018, față de anul 2017.

Într-un comunicat transmis miercuri, 23 mai, Roberta Anastase susținea: “Am fost informată recent că secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești i-a fost redus cu 25% numărul de paturi printr-o decizie birocratică și lipsită de orice empatie sau realism a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Probabil că nu știau că secția, înființată anul trecut ca urmare a existenței unui număr din nefericire foarte mare de cereri, a fost una dintre cele mai accesate secții ale spitalului, încă din prima zi de funcțiune”, afirma deputatul de Prahova.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co