Actualitate

Anastase cere anularea deciziei de reducere a numarului de paturi de la Spitalul Municipal

Deputatul liberal Roberta Anastase a solicitat conducerii PSD-ALDE să se implice de urgență pentru anularea deciziei de reducere cu 25% a numărului de paturi de la secția de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești.

“Am fost informată recent că secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești i-a fost redus cu 25% numărul de paturi printr-o decizie birocratică și lipsită de orice empatie sau realism a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Probabil că nu știau că secția, înființată anul trecut ca urmare a existenței unui număr din nefericire foarte mare de cereri, a fost una dintre cele mai accesate secții ale spitalului, încă din prima zi de funcțiune”, afirmă deputatul de Prahova într-un comunicat de presă dat publicității astăzi.

În opinia Robertei Anastase, reducerea numărului de paturi de la 20 la 15 este “inumană și lipsită de sens, având în vedere care este adresabilitatea secției”.

Acest demers de a reduce numărul de paturi al unei secții care funcționează după principii de excelență universitară arată nu doar totala lipsă de cunoaștere a realităților din sistem, dar și o mare doză de incompetență și cinism din partea unei conduceri ținută în funcție doar de susținerea politică a PSD-ALDE, se arată în comunicat.

În aceste condiții, deputatul prahovean îi somează public pe Bogdan Toader, președinte al PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, și Grațiela Gavrilescu, președinte ALDE Prahova și ministru al Mediului, “să intervină de urgență pentru remedierea efectelor acestei decizii inumane”.

Nu în ultimul rând, Roberta Anastase solicită conducerii Casei de Asigurări de Sănătate să facă “gestul minim de asumare a deciziei” și să demisioneze.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co