Actualitate

Exercitiu pentru testarea sirenelor de alarmare publica

Mâine, 4 iulie 2018, între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul Prahova.

Începând cu data de 2 august a.c., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară lunar exerciții pentru testarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Sirenele de alarmare publică existente la nivel național vor fi acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, simulările vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

La nivelul județului Prahova, există 313 sirene (72 electronice și 241 electrice), care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare- alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratului derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul acestui an, personalul specializat a verificat 15 mijloace de alarmare a populației (3 electronice și 12 electrice).

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează pentru dispunerea măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co