Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Profesori ploieşteni la NASA

O societate specializată în tehnologie şi producţie în industria aerospaţială a invitat 220 de profesori, printre care şi şase profesori români (doi ploieșteni), să participe la ediţia din acest an a programului de pregătire pentru astronauţi „Profesorii Honeywell la Space Academy”.

Profesorii, din 17 ţări şi 44 de state, au participat la programul de la US Space & Rocket Center din Huntsville, Alabama, în cursul lunii trecute, program conceput pentru a oferi profesorilor de matematică şi ştiinţe, metode alternative de predare prin intermediul unui program de pregătire pentru astronauţi şi a unor instrumente pedagogice inovatoare.
Anul acesta, şase profesori români din Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Iaşi s-au bucurat de această inițiativă.
România a fost reprezentată în cadrul programului „Profesorii Honeywell la Space Academy” şi în anii precedenţi, în 2009 şase profesori români primind burse la programul de pregătire pentru astronauţi.
La intensitate maximă
Acțiunea a constat în 45 de ore de cursuri de dezvoltare profesională, precum şi într-un program intensiv de educare ce pune accentul pe ştiinţă spaţială şi explorare. Activităţile au inclus ore de curs, ore de laborator şi pregătire de teren, care respectă standardele de predare a ştiinţelor şi matematicii. Fiecare profesor a participat şi la sesiuni reale de pregătire pentru astronauţi, cu exerciţii care includ simulări de zbor, misiuni spaţiale bazate pe un anumit scenariu, pregătire pentru supravieţuire pe uscat şi în apă, precum şi programe de dinamică a zborului de ultimă generaţie. Fiecare profesor Honeywell a primit o bursă completă în urma unui proces de aplicare şi selecţie riguros, la care au participat profesori din întreaga lume.
Toate costurile de participare ce includ instruirea, costurile de transport pentru călătoria tur-retur, mesele, cazarea şi materiale necesare programului, au fost suportate de către organizator. A. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co