Actualitate

Doi profesori ploiesteni, de la liceul Toma Socolescu, condamnati la inchsoare

Două cadre didactice de la liceul „Toma Socolescu“ din Ploiești au fost condamnate de Curtea de Apel Ploiești la pedeapsa cu închisoarea, cu suspendare, și muncă în folosul comunității. Decizia instanței este definitivă.

Astfel, Ion Mărgărit, profesor de matematică în cadrul liceului menționat, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru complicitate la luare de mită și trafic de influență. Colegul său Adrian Anghel, profesor de economie, a primit doi ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Ca pedeapsă complementară, cei doi vor munci în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Centrul Judeţean de Cultură Prahova sau în cadrul Administraţiei parcului memorial „Constantin Stere”.

Cele două cadre didactice au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în septembrie 2017, după ce la data de 25 iulie 2017, o persoană a formulat denunț împotriva profesorului Adrian Anghel, care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma să fie remisă în data de 26 iulie 2017, la domiciliul profesorului.

În acea zi însă ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe Adrian Anghel în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi, cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut în ziua de 25 iulie 2017.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 24-26 iulie 2017, suspectul Ion Mărgărit a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co