Actualitate

Grilă nouă de salariaţi pentru primării

Ordonanţa Guvernului conform căreia numărul funcţionarilor publici ai unui oraş ar trebui să fie stabilit în funcţie de numărul de locuitori, îi nemulţumeşte pe edili.

Conform legii, pentru oraşe, media numărului de angajaţi poate varia de la 42, pentru cele cu până la 3 mii de locuitori, până la 260, pentru cele de la 20 de mii la 50 de mii de locuitori. Autorităţile locale din Stațiunea Sinaia spun că nu este normal ca numărul maxim de salariaţi să fie raportat la populaţie. La Primăria din staţiune vin foarte mulţi oameni din alte oraşe, care au nevoie de acte, avize şi autorizaţii pentru casele de vacanţă pe care le deţin sau care urmează să fie construite aici. În plus, la Sinaia funcţionează şi foarte multe servicii turistice, cum ar fi Salvamontul, Centrul de Informare Turistică, Transportul urban şi Administrarea Domeniului Schiabil, compartimente care nu se regăsesc în alte oraşe din ţară. În consecinţă, Primăria Sinaia are nevoie de mai mult personal pentru a face faţă solicitărilor localnicilor şi turiştilor. Deja angajaţii lucrează peste program.

Comparații peste comparații
„Nu cred că este cea mai bună soluţie pentru că numărul de locuitori nu este un criteriu important.
De exemplu, la acest subiect, nu se poate compara oraşul Sinaia cu Comarnicul.
Nu vreau să-i jignesc pe cei din Comarnic, însă în Sinaia problematica este mult mai mare. Sunt foarte multe case retrocedate, multe locuinţe de vacanţă şi cred că este total greşit criteriul de a avea angajaţi raportaţi la un anumit număr de locuitori. Funcţionarii trebuia raportaţi la problematica fiecărei localităţi”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Staţiunea are 12.800 de locuitori, însă dacă ne uităm în evidenţe la plătitorii de taxe şi impozite, cifrele arată cu totul altceva.
La capitolul persoane fizice, figurează 8.400 de clădiri şi 6.132 de autovehicule, iar la capitolul persoane juridice sunt 860 de clădiri şi terenuri şi 730 de autovehicule.
În situația orașului Sinaia mai sunt multe alte oraşe din ţară, însă legea nu face excepţie şi va trebui aplicată la fel pentru toată lumea.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co