Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Babele şi Sfinxul au ajuns în instanţă

„Obiectivele de pe Platoul Bucegi aparţin staţiunii şi nu pot fi luate de Consiliul Judeţean Dâmboviţia”. Cuvintele aparţin primarului oraşului Buşteni, care nu concepe ca Babele, Sfinxul, cabana Babele şi Telecabina să figureze în Dâmboviţa.

Conducerea Primăriei Bușteni susţine că poate demonstra cu hărţi militare că linia de hotar nu ajunge în această zonă, în contextul prelungitei dispute teritoriale la nivel… montan. „Nu vor putea să treacă Babele, Sfinxul şi celelalte obiective în patrimoniul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Toate sunt pe teritoriul oraşului Buşteni. Telecabina şi cabana au autorizaţie de la Primăria din staţiune”, a precizat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
Problemă veche de cinci ani
Litigiul între autorităţile din Prahova şi Dâmboviţa a început în 2005. Atunci, Tribunalul Prahova a hotărât că Sfinxul şi Babele aparţin judeţului nostru, însă procesul a fost redeschis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi acum dosarul se află la Tribunalul din Cluj. Reprezentanţii administraţiei locale din Buşteni spun că s-au făcut presiuni de-a lungul timpului pentru cedarea zonei, însă nu au cedat pentru că documentele cadastrale existente  sunt dovada că Platoul Bucegi aparţine judeţului nostru. De când a început scandalul, Primăria Moroieni a eliberat mai multe titluri de proprietate unor persoane în diverse zone de pe Platoul Bucegi, fapt considerat ilegal de Primăria Buşteni. „Am avut câteva discuţii la sediul Primăriei pentru că nu am fost de acord cu propunerea lor de a prelua obiectivele. Au încercat să mă ameninţe, dar le-am spus că mergem în instanţă pentru a se stabili cine are dreptate. Cei din Dâmboviţa au făcut greşeli foarte mari pentru că au pus în posesie pe teritoriul oraşului Buşteni şi nu au avut aprobarea Consiliului Local. Încearcă să forţeze nota, dar nu vor avea câştig de cauză. Toate hărţile dovedesc că obiectivele de pe Platoul Bucegi aparţin staţiunii”, a mai adăugat Emanoil Savin.
Babele şi Sfinxul sunt cele mai importante monumente ale naturii de pe Valea Prahovei şi atrag anual mii de turişti. În plus, cele 1.000 de hectare reprezintă o sursă importantă de venituri la bugetul local. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co