Editorial

Politicienilor le place sec

Cu mâna tremurândă a destinului împlinit – evident, fără voia noastră -, încheiem socotelile cu anul ce şi-a scurs şirul zilelor în cupa, de acum plină, a amărăciunii. Tragem linie peste împliniri şi dezamăgiri şi constatăm, cu surprinderea petrecăreţului autohton de cursă lungă, la masa de Revelion, că pelinul a luat locul şampaniei.
Nu închinăm altceva decât un şpriţ politic, în care apa minerală are rolul protecţiei, autoprotecţiei sociale, bulă cu bulă. Dar chiar şi aşa, multora dintre noi li s-au înmuiat de tot picioarele şi au apucat, împleticindu-se, pe cărările greşite ale existenţei cotidiene, imediat după aperitiv. Doar pentru faptul că sunt chercheliţi le sunt iertate speranţele întru mai bine în anul ce vine.
Alţii, care probabil nu prea mâncaseră, au adormit repede cu capul pe masă şi am mai rămas doar câţiva care să le spunem aleşilor adevărul, la băutură. Şi adevărul e că i-am înjurat de mamă pe unii dintre ei, iar altora urmează să le vină rândul, până la focurile de artificii, cu regularitatea impusă de numărătoarea lor inversă şi de explozia lirică a autorului. Mai… torn un păhărel şi mai…, o să le mai zic vreo două! E în regulă…, politicienilor le place sec! Şi aş mai vrea să o invit la dans pe…, pe cine-a mai rămas, că restul sunt deja duşi cu sorcova. Pe Roberta! Hâc! Dar mă tem că o calc pe picioare. Sau ea ar trebui să mă înţeleagă dacă văd dublu, triplu sau cât e nevoie?  Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co