Editorial

Mrejele politicienilor

Ieri ar fi trebuit să stau acasă, liniştit, în faţa televizorului. Îmi place sportul şi puteam urmări cu pasiune transmisiunile de la Olimpiadă. Ar fi fost o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber dintr-o duminică excesiv de călduroasă.
Numai că, mulţumită avântului politic luat de unii dintre politicieni, noi, presa, am avut câte ceva de lucru. Dar nu chemarea la datorie, în sine, este subiectul acestui editorial, ci starea de fapt la care s-a ajuns şi am ajuns, unii dintre noi.
Un coleg de breaslă scria, zilele trecute, că pentru un timp, noi, cei mulţi, oamenii a căror simplitate social ne plasează dincolo de graniţa complicatului univers politic, sătui de bătaia de joc a celor care ne-au reprezentat în administraţie, am avut posibilitatea de a refuza sa mergem la urne, ca expresie a dezamăgirii, a dispreţului. Aceasta putea fi forma noastră de protest, care la acest referendum ne-a fost luată odată cu sprijinirea tacită a preşedintelui suspendat, prin neexercitarea dreptului la vot.
În acest context, eu am impresia că nu mai scăpăm de politicieni. Suntem la cheremul lor până în cele mai mici detalii, uneori. Oricât de supărat aş fi şi de vehement, de exemplu, oricât de mult aş vrea să mă ţin departe de apropierea lor, par prins în mijlocul unui cerc vicios din care nu doar că nu pot ieşi, dar mai am şi datoria de a scrie despre asta.
Ei, politicienii, exercită puteri nebănuite asupra noastră, a celor care le servim interesele chiar şi când nu vrem. Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co