Actualitate

Campina – Pregătiri pentru referendum

Autorităţile locale şi politicienii câmpineni au început pregătirile pentru referendum.

Deşi au existat speculaţii, acesta se va desfăşura într-o singură zi, duminică 29 iulie şi spiritele se încing de la zi la zi.
„Conform calendarului aprobat prin HG, am delimitat secţiile de votare care sunt absolut identice cu cele de la alegerile locale din 10 iunie.
Singura modificare ar fi faptul că vor vota în Câmpina şi cei care se află în tranzit.
Pentru asta o să afişăm la cele două autogări cea mai apropiată secţie unde pot vota şi care este, de fapt, Casa Tineretului”, a declarat secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu.
În prezent, pe listele electorale permanente de la Câmpina se află 33.255 persoane cu drept de vot – o cifră similară cu cea existentă la momentul alegerilor locale.
„Suntem în situaţia în caream înaintat prefectului tabelul cu cetăţenii carer vor deveni preşedinţi ai secţiilor de votare prin tragere la sorţi la Tribunalul Judeţean, am mers, zilele acestea, din secţie în secţie, ca să vedem dacă nu cumva sunt probleme, ca local… Am găsit la Generala nr. 6 o problemă, în sensul că se lucrează pe stradă şi au blocat intrarea în şcoală. O să rezolvăm şi aceste lucruri”, a spus Paul Moldoveanu.

Opiniile divergente ale politicienilor
Partidele politice sunt şi ele deja angrenate în pregătirea campaniei.
„Ne pregătim pentru acest referendum în sensul de a convinge cetăţenii că preşedintele Băsescu trebuie să fie confirmat în funcţie, pentru că deşi în timpul mandatului anterior, al primului ministru Emil Boc, Traian Băsescu a adoptat anumite poziţii care n-au fost foarte populare, totuşi aceasta era singura alternativă pe care Guvernul trenuia să o ia într-o situaţie de criză”, a declarat preşedintele PDL Câmpina, Horia Tiseanu.
Liderul PDL Câmpina spune că valul simpatiei pentru USL va fi efemer şi că actualul guvern va trebui să ia, la rândul lui, măsuri nepopulare, pentru a putea face faţă crizei economice.
„Sper că USL şi PPDD să nu mai recurgă la tot felul de manevre urâte…, documente anonime strecurate în cutiile de scrisori, noaptea, etc..
Sper să facă o campanie civilizată, corectă, pentru că oamenii trebuie să înţeleagă foarte bine care este situaţia şi să meargă să voteze aşa cum le dictează conştiinţa”, a declarat Horia Tiseanu.
De cealaltă parte, liderii locali ai USL sunt optimişti.
„În primul rând îi invităm să iasă să voteze. Opţiunea lor este opţiunea lor…,
Oamenii votează ceea ce cred, dar trebuie neapărat să iasă să voteze pentru că eu cred că în momentul de faţă avem datoria morală să ne exprimăm această opţiune. USL-ul oricum este la guvernare, cu Băsescu sau fără Băsescu, dar nu este atmosfera necesară de lucru în momentul de faţă.
Asta este problema mare, că preşedintele nu trage în aceeaşi direcţie cu Guvernul, cu Parlamentul, care este majoritar USL în momentul de faţă”, a declarat  co-preşedintele USL Câmpina Virgil Guran.
Indiferent, însă, de rezultatul referendumului, la Câmpina primarul PDL şi consiliul local dominat de USL trebuie să coloboreze pentru conducerea oraşului. Madalin FOCSA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co