Actualitate

Apa şipotelor nu e potabilă!

Primăria Câmpina avertizează populaţia că apa care curge la trei izvoare publice din localitate nu este bună de băut.

Comunicatul municipalităţii vine în urma primirii buletinelor cu analizele bacteriologice şi chimice efectuate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Prahova.
Dacă la şipotul de pe malul Lacului Bisericii, precum şi la cel din intersecţia de „la Blanc”, există plăcuţe indicatoare cu avertisment de interzicerea consumului, în schimb la şipotul de pe Voila nu există aşa ceva.
Tocmai aici este locul unde oamenii vin periodic să se alimenteze cu apă, pentru că până acum se ştia că este o sursă sigură.
„Mai ales seară, este lume multă. Vin mulţi cu maşinile şi stai la coadă aici, ca să iei apă”, a declarat un localnic.
Una spun autorităţile, alta cred oamenii
De altfel, multă lume nu respectă nici interdicţia afişată de mai multă vreme la şipotul de lângă lac. „De ani de zile ni se spune că e nepotabilă… E şi o placă acolo, unde scrie asta, dar lumea vine şi ea, mereu, cu bidoanele. Mai ales iarna, când unora le îngheaţă apa, vin şi iau apă de acolo şi nu are nimeni, nimic”, a spus un câmpinean convins că poate consuma apă din aceste surse. În ceea ce priveşte al treilea izvor pentru care s-a emis avertismentul, şi care se află în cartierul Broaşte, aproape de cel de pe dealul Voila, el oricum este deteriorat, iar apa abia mai curge şi e foarte greu de colectat. M. F.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co