Actualitate

Poliţiştii primesc bani pentru echipamente

După lungi aşteptări, poliţiştii au primit în sfârşit banii restanţi de anul trecut pentru echipamente. Din păcate însă, au primit doar jumătate din suma cuvenită.

”Este vorba despre norma de echipare pe anul 2011.
Gândiţi-vă că pe anul 2012 nu am primit niciun ban, iar pe 2011 am primit doar 800 de lei. Tragem speranţe că luna viitoare vom primi şi restul de bani de pe anul trecut”, a declarat liderul Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SPPC) – Filiala Prahova, Florian Ioniţă.

Proastă calitate
Deşi suma este binevenită, sindicaliştii din Ministerul de Interne sunt de părere că este insuficient pentru nevoile  unui agent de poliţie. Ei spun că mai ales acum, pe timp de vară, ţinuta trebuie să fie schimbată des. ”Eu am solicitat la un moment dat domnului ministru o verificare în ceea ce priveşte costurile echipamentelor, care sunt foarte ridicate.
Practic, dacă am merge oriunde în altă parte le-a face şi mai ieftine şi mai de calitate. Este, de fapt, o cutumă în care statul are anumite preferinţe în ceea ce priveşte producătorii.
Nu zic că s-ar frauda sume, dar se vede cu ochiul liber că echipamentele sunt de proastă calitate şi se merge în continuare pe această metodă de lucru”, a mai adăugat liderul SPPC – Filiala Prahova, Florian Ioniţă.
După ce au primit din sumele restante, inclusiv din cele salariale, ce-i drept doar 8%, oamenii legii speră acum să primească cât mai redepe şi cei 17% din salariul tăiat în 2010. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co