Actualitate

Participare la Cupa Culinară Mondială

Pregătirile echipei naţionale de juniori a Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism pentru Cupa Culinară Mondială au ajuns la final. Tinerii au efectuat ultimul antrenament oficial la o cabană din Predeal şi au pregătit meniul cu care vor concura la Luxemburg.

Cei patru componenţi ai lotului naţional, trei bucătari şi un cofetar, se vor întrece cu concurenţi din treizeci de ţări între 20 şi 24 noiembrie, la Centrul Internaţional Luxexpo din Luxemburg. Mii de vizitatori din întreaga lume vor putea admira şi gusta specialităţi şi preparate culinare, creaţii noi, toate ridicate la rang de artă culinră. La ultimul antrenament, atmosfera a fost exact ca la concurs. Tinerii au pregătit mâncarea cu care vor concura şi la Cupa Culinară Mondială, sub atenta supraveghere a căpitanului de echipă Ştefan Bercea şi a antrenorului Jakob Hausmann. „Am realizat meniul împreună cu juniorii, iar reţeta este originală. La acest ultim antrenament am pregătit 60 de porţii în şase ore, exact cum vom face la Luxemburg. Vreau să vă spun că din primăvară am căutat juniori care să dorească să participe la concurs. Iniţial s-au prezentat 60 de tineri şi au rămas 30 după primul test, iar după susţinerea testului practic au rămas 10, iar după penultimul antrenament de la Piteşti am ales titularii echipei”, a declarat preşedintele Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Ştefan Bercea.

Bine pregătiți
Emoţiile tinerilor cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani sunt mari, însă s-au pregătit intens în ultimele luni şi sunt convinşi că vor face o impresie frumoasă. Cu ce vor participa ei la Campionatul Mondial? Primul fel este format din Mille feuille din şalău, somon şi dovleci cu mozzarella şi cu sos din cozi de raci, meniul principal este preparat din piept de raţă umplut cu gutui în crustă de ciocolată aromatizată cu coriandru şi cimbru, iar la desert a fost pregătit sufle de dovleac, ciocolată albă, alune de pădure, şerbet şi fructe de pădure gratinate cu sabayone. „Eu mă ocup de prăjitura de dovleac cu albuş. După ce am făcut aluatul, l-am pus la copt, iar apoi am decorat-o. Preparatul nu este greu de realizat şi dacă îţi place ceea ce faci, şansa de reuşită este şi mai mare”, a precizat juniorul cofetar, Melinda Frida. Tinerii vor avea un program încărcat în cadrul competiţiei. Pe 20 noiembrie, bucătarii juniori vor participa la expoziţia de preparate reci, iar tematica este încărcată. Cuprinde platoul festiv pentru 8 persoane, preparatele fiind din carne sau peşte, 4 feluri diferite de fingerfood, un meniu gastronomic pentru o persoană compus din 5 feluri, iar la desert, trei feluri individuale. În plus, pe standul echipei României va exista o grandioasă sculptură în ciocolată, ce reprezintă un vultur de 20 de kilograme, cu o înălţime de 60 de centimetri. La eveniment sunt aşteptati zeci de mii de spectatori, care îşi vor delecta privirile, dar mai ales gusturile, cu preparatele realizate de cei mai buni maeştrii în arta culinară. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co