Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Bucătarii pregătesc murăturile pentru sărbători

Forfotă mare, în această perioadă, în bucătăriile cabanelor şi restaurantelor de pe Valea Prahovei, unde cei mai iscusiţi bucătari prepară de zor cantităţi uriaşe de… murături!

Ţinând cont de succesul pe care l-au avut în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă, maeştrii bucătari se întrec pe sine şi spun că nici în sezonul următor nu îşi vor dezamăgi clienţii. Astfel, sute de kilograme de “bunătăţuri… acre” sunt pregătite atât pentru consumul clienţilor cât şi pentru expoziţiile culinare ce vor deschide sezonul.
“Este stil rustic, de cabană… Punem gogoşari, gogonele, ardei capia, varză, struguri, varză albă, conopidă, ţelină, morcovi… În fiecare an sunt foarte cerute şi apreciate; au un gust super”, a declarat Andrei Viorel, bucătarul unei cabane de pe Valea Prahovei.

Bune şi ca remediu…
Murăturile pregătite nu trebuie să fie doar foarte gustoase, ci şi arătoase, astfel că decorurile realizate din ţelină sunt lucrate cu foarte multă migală. Până acum au fost preparate zeci de borcane cu gogoşari, varză, struguri, castraveţi sau gogonele care vor fi la mare căutare cu ocazia sărbătorilor de iarnă mai ales pentru alungarea… mahmurelii!
“Recomandăm orice murătură…, o varză murată, o gogonea, un castravete, un gogoşar la oţet…, tot ce este murătură pur românească. Anul acesta avem şi ghebe la oţet”, a spus bucătarul Mihai Spurcaciu.
Pentru a prepara acriturile gustoase atât de apreciate de clienţi, bucătarii spun că nu este nevoie numai de experienţă.
”Secretul este tehnica de preparare şi puţin suflet pus la preparare. Anul ăsta pregătim câteva sute de kilograme”, a explicat bucătarul Mihai Spurcaciu.
Rafturile cămărilor sunt şi ele pline cu zarzavaturi pentru ciorbe, borcane cu zacuscă, ghebe sau bureţi, dar şi alte bunătăţi care vor reprezenta fiecare în parte pentru clienţi o carte de vizită a calităţii produselor. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co