Turism

Record la Castelul Cantacuzino – S-au adunat 100.000 de vizitatori

Un castel vechi de peste 100 de ani, dar repus în circuitul turistic în urmă cu numai doi ani, a primit, sâmbăta trecută, vizitatorul cu numărul 100.000!

Este vorba de Castelul Cantacuzino, din staţiunea Buşteni, construit în anul 1911, dar care pentru foarte multă vreme a fost folosit de comunişti ca sanatoriu al Ministerului de Interne. Noii proprietari au înţeles că poate fi o foarte bună atracţie turistică pe Valea Prahovei şi încearcă acum să-l promoveze din plin atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
Istoria Castelului Cantacuzino se pierde în negura timpului. Acum mai bine de un secol castelul comandat de prinţul Gheorghe Grigore Cantacuzino arhitectului Grigore Cerchez a fost dat în folosinţă. Astăzi, vizitatorii pot admira aici cea mai mare colecţie heraldică din România, dar şi săli, obiecte vechi sau motive arhitectonice deosebite. În urmă cu trei ani, castelul, cumpărat de un om de afaceri din Germania, a intrat într-un proces de reabilitare, iar acum este accesibil oricărui turist român sau din străinătate. La numai doi ani de când a fost repus în circuitul turistic şi fără o promovare pe măsură, castelul a înregistrat vizitatorul cu numărul 100.000. Este vorba despre o turistă care i-a trecut pragul pentru prima dată şi a rămas uimită de frumuseţea locului. “Am fost norocoasă… Chiar dorea să vizitez castelul… Am primit şi un cadou, o cănuţă şi un magneţel şi încă ceva… Castelul este foarte frumos, este interesant şi grădina este şi ea minunată”, a declarat Liliana Tudorică, al 100.000-lea vizitator al Castelului Cantacuzino.

Atracţie inedită
Administratorii castelului cred că toţi turiştii care ajung pe Valea Prahovei trebuie să profite de o lecţie de istorie îmbinată cu divertismentul atât de căutat în excursii. “În aceşti ani am dezvoltat şi alte activităţi. Un turist poate să viziteze castelul, poate să bea o cafe ape terasă, poate face o oră de echitaţie în perioada de vară sau poate să petreacă, la fel, câteva ore, în parcul de aventură”, a declarat managerul de turism al Castelului Cantacuzino, Oana Chiriac.
Indiferent de vârstă, şi vizitatorii care au descoperit sălile maiestuoase dar şi zona deosebit de frumoasă au fost cel puţin la fel de încântaţi.
Castelul Cantacuzino, aflat în “Top 5” între cele mai frumoase castele din România, poate fi vizitat în oricare zi a săptămânii, între orele 10.00 şi 18.00. Tarifele de vizitare pornesc de la 20 de lei pentru adulţi şi ajung până la 3,5 lei pentru copii. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co