Imobiliare Valea Prahovei
Social

Curs de bucătari încheiat cu succes

Zeci de persoane care şi-au pierdut locul de muncă au şansa unei vieţi noi, dacă urmează cursuri de recalificare. Săptămâna trecută, 15 şomeri de pe Valea Prahovei au susţinut examenul teoretic şi practic pentru a obţine diploma de bucătari.

Cursul a fost organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, iar învăţăceii au avut patru luni la dispoziţie să înveţe cum se prepară cele mai savuroase mâncăruri.
La finalul cursului, absolvenţii au organizat o expoziţie gastronomică, în cadrul căreia şi-au prezentat produsele realizate. Calificarea de bucătar a atras şomeri din toate categoriile. Fie că sunt tineri absolvenţi de liceu sau persoane disponibilizate, toţi o consideră o meserie de viitor. Examenul de la finalul cursului le-a dat ceva bătăi de cap cursanţilor, care au fost nevoiţi să le explice examinatorilor, ce anume au preparat. „Am pregătit muşchiuleţ de porc împănat. Nu este un preparat greu, este unul uşor, dar necesită puţin timp. Am decis să urmez acest curs pentru că noi, femeile, stăm foarte mult timp în bucătărie, este o muncă grea, dar şi frumoasă şi sper să găsesc un loc de muncă bine plătit”, a declarat Luminiţa Neagoe, una dintre absolventele cursului.

Recunoaştere ministerială
Organizatorii spun că meseria de bucătar este una care se caută, aşa că vor deschide un nou curs de bucătari şi ospătari. „Cursanţii s-au prezentat bine, calificativul este «bine», iar astăzi fiecare cursant a avut de pregătit un preparat de bază şi un dulce de bucătărie. Le-au prezentat comisiei şi apoi au fost notaţi. Pe viitor le va fi mai uşor, pentru că diploma este recunoscută de Ministerul Învăţământului”, a declarat organizatorul Florian Chiriac. „Acest curs a fost diferit faţă de cele care au fost organizate până acum, deoarece s-a realizat prin fonduri europene. În proiectul respectiv, pe lângă cursul de bucătari am organizat şi vom mai organiza şi curs de ospătari şi de lucrători hotelieri şi cameristă. În total vor fi 108 persoane calificate în aceste domenii de activitate”, a declarat Emil Tomescu, din cadrul AJOFM Prahova.
Cursurile de recalificare în domeniul alimentaţiei publice şi turismului sunt cele mai căutate în oraşele Sinaia, Buşteni şi Azuga.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co